Росен Добрев е новият президент на Българска федерация по хандбал.

...
Росен Добрев е новият президент на Българска федерация по хандбал.
Коментари Харесай

Росен Добрев е новият президент на БФ по хандбал



Росен Добрев е новият президент на Българска федерация по хандбал. Той беше определен с гласовете на 41 от присъствалите общо 44 делегати на общо заседание, извършено в Габрово. Добрев беше член на досегашния УС на БФХ. Той е някогашен играч по хандбал. Участвал е в ръководството на варненските „ Локомотив “, „ Владислав “ и „ Спартак “.

Росен Добрев размени на поста Росица Бакърджиева – Коева. Тя се отдръпва след 10 годишно ръководство.

Избран беше и нов 11-членен Управителен съвет на БФХ. Длъжността на вицепрезидент беше предоставена на експерта по състезателен маркетинг и реклама Драгомир Драганов. В управителния орган остават Георги Дойчинов, Георги Андреев, Атанас Атанасов, Марияна Стаматова и Светлозар Начев.

Новите членове на УС са: доцент Росица Димкова – учител във Великотърновския университет, интернационален пратеник на EHF и IHF; проф. Маргарита Апостолова – някогашна състезателка по хандбал, служащ в института по молекулярна биология към  Българската академия на науките с опит в подготовката на европроекти; Иван Радионов – някогашен играч по хандбал, предприемач и ръководител на ХК „ Спартак “ (Плевен); Ерик Карлтън – притежател на телевизия B1B и някогашен шеф на Евроспорт за България.

Новият УС е с мандат от 5 години.

Смяната на управлението на БФХ е реалност по-малко от 100 дни преди най-мащабно хандбално събитие, на което страната ни ще бъде хазаин през последните години – Европейското състезание по плажен хандбал за мъже и дами, юноши и девойки до 17 години.

Шампионатът на Стария континент ще се организира през юли във Варна с присъединяване на 1200 състезатели. 36 тима ще спорят за трофея при подрастващите и 37 при мъжете и дамите

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР