Роселектроника създаде защитен ноутбук, проектиран на базата на руски процесор

...
Роселектроника създаде защитен ноутбук, проектиран на базата на руски процесор
Коментари Харесай

Вижте новият лаптоп на руската армия

" Роселектроника " сътвори предпазен ноутбук, планиран въз основата на съветски процесор Елбрус 1С+ и работещ под ръководство на съветска операционна система Елбрус.

Мобилният компютър е предопределен за потребностите на военните и няма изгледи да се появи на свободния пазар. " Ростех " не разкрива цената на устройството в формалното прессъобщение, само че съгласно съветски медии, Министерството на защитата ще купува ноутбука на цена от 500 000 рубли за брой (около 8000 долара).

За съпоставяне, Panasonic продава своите предпазени ноутбуци на цена от към 3000 $ за брой. Наскоро японската компания беше приета за най-хубавия производител в категорията. Но би трябвало да се има поради, че Panasonic употребява общоприети съставни елементи, до момента в който Елбрус 1С+ разчита на лични съветски разработки, които обезпечават повече сигурност.

Елбрус 1С+ е създаден по 40-нанометрова технология, има едно изчислително ядро с архитектура Елбрус и едно графично ядро с поддръжка на хардуерно 3D ускоряване. Процесорът поддържа режим на предпазени калкулации с хардуерен надзор на целостта на данните.

Мобилният компютър е оборудван със 17-инчов екран, отличава се с модулна структура и херметизиран алуминиев корпус за работа при рискови условия - да вземем за пример, при температури от -20 до +55 градуса по Целзий.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР