„Росатом“ и EDF подписаха споразумение за съвместно популяризиране на проекти

...
„Росатом“ и EDF подписаха споразумение за съвместно популяризиране на проекти
Коментари Харесай

„Росатом“ и EDF ще работят заедно по проекти за зелен водород

„ Росатом “ и EDF подписаха съглашение за взаимно разпространение на планове в региона на „ чистия “ водород в Русия и Европа. В рамките на контракта фирмите ще реализират начинания в региона на превоза и декарбонизацията на индустрията. EDF и „ Росатом “ са се договорили и за развиване на научно-изследователска активност с създаването на нови въглеродно неутрални технологии в региона на водорода.

„ Вярваме в бъдещето на водородната енергетика и оценяваме високо експортния капацитет на Русия в този бранш, като отчитаме хубавичко основа, която имаме – ресурсна, софтуерна, индустриална и енергийна. „ Росатом “ редовно развива безвъглеродно произвеждане, като не се лимитира единствено с подготвеност в региона на атомната енергетика. Уверен съм, че нашето съдействие с EDF ще сътвори мощен синергиен резултат, който ще ни разреши сполучливо да развиваме взаимни водородни планове освен в Русия и във Франция, само че и в целия свят “, съобщи шефът на Блока за развиване и интернационален бизнес на „ Росатом “ Кирил Комаров.

„ Същността на работата на нашата компания е основаване на енергийно бъдеще с нулеви излъчвания на СО2, което ще отбрани планетата и ще спомогне за увеличение на общественото и икономическо богатство, с помощта на електрическа енергия и новаторски услуги и решения. Споразумението с „ Росатом “ – наш исторически сътрудник в Русия и един от основните играчи в региона на чистия водород, образно удостоверява устрема на EDF да създаде нов енергиен модел с минимум въглеродни излъчвания във всички страни и райони, в които участва “, означи Беатрис Бюфон, шеф интернационално развиване на EDF.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР