Рони О’Съливан спечели рекордна седма титла на един от най-престижните

...
Рони О’Съливан спечели рекордна седма титла на един от най-престижните
Коментари Харесай

О`Съливан спечели Откритото първенство на Великобритания и влезе в историята

 Два сенчъри брейка класираха Марк Алън за четвъртфиналите
Рони О’Съливан завоюва рекордна седма купа на един от най-престижните шампионати в снукъра - Откритото състезание на Англия. Ракетата разруши Марк Алън с 10-6 фрейма и счупи върха на конкуренцията, която се организира в Йорк.

Рони подобри и върха на Стивън Хендри - 19 трофея от шампионати, които са част от т.нар " тройна корона " – Световно състезание, UK Championship и Мастърс.

Това е трети триумф за Ракетата през сезона след Шанхай мастърс и Шампион на първенците. Той към този момент има 34 ранкинг трофеи в кариерата, което му отрежда второто място във безконечната ранглиста зад Хендри (36).

Срещата стартира равностойно. Двамата си размениха по два фрейма, като О’Съливан изравни откакто означи брейк номер 986 в кариерата си. След почивката той съумя да запише 4 следващи фрейма, с които съумя да поведе с 6:2 преди началото на вечерната сесия.

Ракетата завоюва откриващия фрейм от нея. По този метод той лиши от конспирация дуела, като бе въпрос на време да завоюва седмия си трофей от UK Championship. Все отново Марк Алън сподели за какво се е класирал на финала. Той завоюва 2 следващи фрейма, с което понижи резултата. В единия той записа извънредно сложен брейк от 105 точки.

Последва напредък в играта на Алън, който изглеждаше подготвен да застигне в резултата О’Съливан. Но неточност разреши на “ракетата ” да се завърне на масата и да направи брейк от 57 точки, с което да завоюва фрейма.

Последва мощна игра на О’Съливан, който завоюва трофея с 10 на 6 фрейма. Той приключи с брейк от 78 точки, с който бе коронован.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР