Рони О’Съливан спечели седмата си титла от световното първенство по

...
Рони О’Съливан спечели седмата си титла от световното първенство по
Коментари Харесай

Рони О’Съливан триумфира със седма световна титла в снукъра

Рони О’Съливан завоюва седмата си купа от международното състезание по снукър след победа с 18:13 фрейма над Джъд Тръмп. С достижението си той изравни върха на Стивън Хендри по извоювани титли от шампионата в модерната епоха.

46-годишният Рони О`Съливан обаче е най-възрастният международен първенец в историята на Крусибъл ерата (след 1977 година), изпреварвайки Рей Риърдън, който завоюва шестата си купа на 45 години през 1978 година.

Джъд Тръмп завоюва шест от осемте фрейма в понеделник следобяд, с цел да се пребори до пасив от 11-14. Но О`Съливан подпечата успеха си и огромната премия от 500 хиляди паунда, като взе четири от първите шест фрейма за вечерта.

Ракетата се наслаждения на серии от 82, 88, 75 и 85 точки и показа прочувствена прегръдка с Тръмп, която продължи повече от минута в края на мача, преди да поздрави децата си, които изтичаха на арената, с цел да споделят специфичния му миг.

Триумфът на Рони О`Съливан ще разбуди още веднъж дебатите за това кой е най-великият състезател на снукър на всички времена.

Световното състезание тази година ще остане в историята освен с изумителния седми успех на Рони, само че и с подобряването на върха за направени сенчъри брейкове - 109, един повече от през 2021-а.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР