Романът Нежна песен на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата

...
Романът Нежна песен на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата
Коментари Харесай

Никол Кидман ще участва в екранизация на роман, отличен с награда “Гонкур”

Романът " Нежна ария " на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил премията " Гонкур " през 2016 година, ще бъде приспособен от американския канал HBO в нова поредност с присъединяване на Никол Кидман, съобщи Агенция Франс Прес.

HBO реализира с продуцентската компания " Леджъндари ентъртейнмънт " съглашение " за основаване и копродуциране на сериал, основан на книгата на Лейла Слимани " Нежна ария ", разгласи американският ефирен колос в публикувано изказване.

Освен Кидман в актьорския състав на бъдещата продукция е и американската актриса Мая Eрскин, като те ще бъдат и съизпълнителни продуценти.

Това е втората екранизация на романа " Нежна ария ", за който авторката Лейла Слимани завоюва през 2016 година премията " Гонкур " - най-престижното литературно отличие във Франция.

Книгата, от която са продадени повече от милион екземпляра във Франция и е преведена в целия свят, към този момент има една киноадаптация. Тя е дело на режисьорката Люси Борлето, като вземат участие Лейла Бехти и Карин Виар в основните функции.

Романът споделя за убийството на две дребни деца от бавачката им, опитна и странна жена, към която обаче родителите са се привързали. Сюжетът е въодушевен от закононарушение, осъществено през октомври 2012 година в Ню Йорк, лишило живота на две деца на две и шест години. Убиецът е наказан през май 2018 година на пожизнен затвор, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР