Роман Полански отрече новопоявилото се твърдение, че той е изнасилил

...
Роман Полански отрече новопоявилото се твърдение, че той е изнасилил
Коментари Харесай

Роман Полански отрича новопоявило се обвинение за изнасилване от 70-те

Роман Полански отхвърли новопоявилото се изказване, че той е изнасилил френска актриса през 70-те години, писа Би Би Си.

Последното от серията от обвинявания за полово посягане против режисьора идва от името на Валентин Моние.

Моните, която в този момент е фотограф, упреква Полански в " извънредно принудително " нахлуване и обезчестяване в неговата хижа в швейцарския ски курорт Гщаад през 1975 година, когато тя е била на 18 години.

88-годишният режисьор отхвърли изказванията й и заплашва да я съди.

В отворено писмо, оповестено от френския вестник " Ле Паризиен ", Моние споделя по какъв начин той се е опитал да я накара да глътне хапче по време на хипотетичното нахлуване, а по-късно се опитал да се извини, настоявайки тя да обещае, че в никакъв случай няма да каже на никого за случилото се. " Мислех си, че ще умра ", написа тя.

Адвокатът на носителя на " Оскар " съобщи пред организация " Франс прес ", че оспорва това обвиняване и че имат желание да подхващат правни ограничения против обявата.

Най-новият филм на Полански " Офицер и разузнавач " към този момент провокира несъгласие през септември, когато взе второто място на фестивала във Венеция.

Моние, която се снима като актриса в няколко кино лентата през 80-те, съобщи, че излизането на кино лентата, който споделя за една от най-знаковите неточности в правната история на Франция - аферията Драйфус, я е провокирал да приказва.

" Как може той да се възползва от обществени фондове, с цел да инструментализира историята и по този метод да пренапише своята лична, с цел да покрие престъпното си минало? ", добавя тя, имайки поради френската дотация за кино лентата.

Полански призна за противозаконен секс с малолетна през 1977 година и излежа 42 дни в пандиза, след което избяга от Съединени американски щати заради опасения, че правното му съглашение ще бъде анулирано. Оттогава режисьорът, който е по едно и също време френски и полски жител, е дезертьор.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (1018)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР