Рома започна новия сезон в италианската Серия А с победа.

...
Рома започна новия сезон в италианската Серия А с победа.
Коментари Харесай

"Рома" излъга "Торино" на старта, Джеко с красив гол

" Рома " стартира новия сезон в италианската Серия " А " с победа. " Джалоросите " завоюваха с 1:0 гостуването си на " Торино " в среща от първия кръг на шампионата. Двубоят бе формален дебют на Хавиер Пасторе с екипа на " Рома ", а трите точки донесе Един Джеко с хубав гол в 89-ата минута.

Първата опция в мача се откри пред римляните, като ударът на Александър Коларов от дребен ъгъл се отби в левия непряк дирек на вратата, защитавана от Салваторе Сиригу.

" Торино " отговори двайсетина минути по-късно, когато Томас Ринков уцели напречната греда с технично осъществяване от границата на наказателното поле. В края на първата част Алесандро Флоренци бе покрай разкриване на резултата, само че шутът му бе блокиран.

След почивката домакините започнаха по-активно и в 47-ата минута изстрел на Андреа Белоти сътвори проблеми на стража Робин Олсен, който се намеси неприятно, само че за шанс на шведа топката не се оплете в мрежата му. В идната офанзива на " биковете " някогашният състезател на " Рома " Яго Фалке се разписа. Попадението му обаче ме анулирано поради засада след интервенция на системата за видеоповторение (VAR).

Десет минути преди края Един Джеко стреля с глава и нацели лявата греда. В ответната офанзива Олсен направи превъзходно избавяне, след което домакините желаеха да бъде отсъдена дузпа за фаул против Фалке. Главният арбитър обаче остана безгласен. Треньорът на " Торино " Валдтер Мадзари се вбеси от решението на рефера и в последна сметка бе изпъден за невъздържано държание.

Тимът на " Рома " се засилва в последните минути. Първо Салваторе Сиригу избави удар с глава на влезлия като промяна Джъстин Клуиверт. Впоследствие обаче, в 89-ата минута, Клуиверт центрира балонно към Джеко, който донесе трите точки на " вълците " с удар от въздуха. За босненеца красивият гол е под номер 54 в 105 мача с екипа на " Рома " в Серия " А ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР