Рома спечели с 1:0 домакинството си на Дженоа от 26-ия

...
Рома спечели с 1:0 домакинството си на Дженоа от 26-ия
Коментари Харесай

Рома взе своето срещу Дженоа

Рома завоюва с 1:0 семейството си на Дженоа от 26-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Джанлука Манчини в средата на първата част.

С триумфа римските „ вълци “ се изкачиха до четвъртото място с актив от 50 точки, на 1 пред петия Аталанта, който обаче е с мач по-малко. Дженоа е 13-и с 27 пункта.

Рома контролираше събитията на терена и напълно справедливо се поздрави с трите точки. Четвърт час преди края Борха Майорал съумя да порази вратата на „ грифоните “, само че попадението му не бе зачетено поради засада.

От самото начало домакините взеха самодейността и бе въпрос на време да отбележат. В 24-тата минута Джанлука Манчини засече с глава центриране от ъглов удар и осъществя за 1:0.

Три минути по-късно Рома беше покрай удвояването на задатъка си. Педро се освободи на границата на наказателното поле и насочи мощен удар. Вратарят на гостите Федерико Маркети нямаше добра видимост, само че съумя да реагира в точния момент и избави.

До почивката Рома понамали оборотите, а Дженоа не съумя по никакъв метод да заплаши противниковата врата.

В 68-ата минута „ грифоните “ извадиха шанс, че не получиха втори гол. Гонсало Вияр стреля от границата на наказателното поле, само че топката се отби от страничния дирек и не попадна в мрежата.

В 74-тата минута Борха Майорал прати топката във вратата на Дженоа, само че попадението вярно не бе зачетено поради засада.

Десетина минути преди приключването на постоянното време гостите не съумяха да се възползват от най-хубавата си опция за гол от началото на мача. Джанлука Скамака стреля рисково от чиста позиция, само че топката мина на сантиметри настрана от вратата.

До последния съдийски сигнал резултатът остана неизменен и Рома се поздрави с крайния триумф.

В идващия кръг от Серия А „ вълците “ гостуват на Парма, до момента в който Дженоа посреща Удинезе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР