Рома се върна на пътя на победите в италианското футболно

...
Рома се върна на пътя на победите в италианското футболно
Коментари Харесай

Рома взе своето срещу Удинезе и излезе трети в Серия А

Рома се върна на пътя на успехите в италианското футболно състезание. След позволената неточност в предходния кръг, столичани съумяха без съответна опозиция да се наложат над госта си Удинезе.

В дуел от 22-ия кръг на Серия " А " римляните завоюваха с 3:0.

Точен на два пъти в тяхна изгода беше Жордан Верету. В продължението на дуела Педро оформи крайния резултат.

Беше анулиран и още един гол за Рома, като се наложи разглеждане на обстановката със системата ВАР и незачитането на попадението. Повторенията демонстрираха, че по-скоро фактически Мхитарян извърши нарушаване в хода на офанзивата на отбора и решението е правилно.

Иначе резултатът беше открит след единствено 5 минути игра, като Верету се оказа на точното място, в точния миг, давайки подобаващ задатък на състава си в борбата.

В 26-ата минута римляните получиха правото да изпълнят 11-метров углавен удар.

Зад топката още веднъж бе Верету, който прати вратаря в противоположния ъгъл и се разписа за повторно, покачвайки на 2:0.

Един Джеко се появи в игра, само че едвам през второто полувреме. Напрежението сред него и треньора Пауло Фонсека е все по този начин налично и явно, като двамата даже не се поздравиха при влизането му в игра.

Още в първата акция с негово присъединяване Рома можеше да стигне до нов гол, само че този път вратарят на Удинезе се намеси уверено.

Крайното 3:0 оформи Педро, вкарал топката в мрежата от междинна отдалеченост в третата минута на даденото 5-минутно продължение.

Така Рома е под номер 3 в класирането, като има 43 точки - с една повече, само че и мач в задатък пред четвъртия Ювентус.

Удинезе резервира 14-ата си позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР