Рома пропиля поредния голям шанс. Римските вълци“ имаха доста добри

...
Рома пропиля поредния голям шанс. Римските вълци“ имаха доста добри
Коментари Харесай

В Рома отново не използваха шансовете си

Рома пропиля следващия огромен късмет. Римските „ вълци “ имаха много положителни изгледи да играят край за трофей през сегашния сезон, само че тифозите на отбора още веднъж останаха разочаровани. Домакинското проваляне от състава на Кремонезе в четвъртфинална борба от шампионата за Купата на Италия сигурно няма да се одобри добре, най-малкото тъй като и почитателите ясно осъзнаваха каква опция се откриваше пред Рома.

Евентуален полуфинал против Фиорентина сигурно нямаше да бъде елементарен, още повече и в два мача, само че отборът от Флоренция можеше да бъде отстранен и „ джалоросите “ да са част от финала за Купата. Всичко това обаче към този момент няма по какъв начин да се реализира и от римския гранд ще би трябвало да си вадят съществени поучения.

Късно нощес Рома загуби от последния в Серия А. От тим, който към момента няма триумф от началото на сезона в калчото, само че това по никакъв метод не обезценява храбрата игра на Кремонезе, който прави същински възторг в този шампионат. Съставът от Кремона към този момент съумя да отстрани Наполи и Рома, а в полуфиналните се изправя против Фиорентина.

Давиде Балардини и компания, сигурно знаят, че от другата страна „ Дяволът не е толкоз черен “. За Рома остават поуките, а Моуриньо още веднъж стартира да натрупа малко или доста негативи след мощното начало на 2023 година.

Разбира се, надали две следващи провали би трябвало да бъдат характеризирани като нещо доста недопустимо, само че е реалност, че Рома загуби два значими дуела. Колкото и добре да стояха футболистите на Моуриньо против сегашния водач и за доста хора съвсем сигурен първенец Наполи, римляните още веднъж си потеглиха с „ празни ръце “ от Неапол.

Остава утехата за почитателите, че задача „ топ 4 “ към момента е допустима, само че нещата сигурно няма да се получат, когато губиш от отбори, които са под теб в таблицата и се борят за своето оцеляване.

Съставите на Лацио, Интер, Милан, колкото и слаба форма да демонстрират сега актуалните първенци, както и Ювентус, който в никакъв случай не трябва да бъде отписван, ще се борят, до момента в който имат своите шансове за присъединяване в Шампионската лига през идния сезон. В никакъв случай и тимът на Аталанта не може да бъде изваден толкоз елементарно от сметките, въпреки и там да се вижда леко оттегляне напоследък и съставът на Гасперини да е надалеч от това, което показваше през предходните сезони.

Едва ли последователите на Рома могат да посрещнат със успокоение и убеденост идния домашен мач против Емполи в съботната вечер, откакто напълно неотдавна отборът от Тоскана шокира Интер и то на „ Сан Сиро “. След семейството на Емполи пък се задава и посещение на Лече. На хартия това са мачове, в които Рома може да вземе цялостния актив от 6 точки, само че най-големият проблем за гранда от Рим си остава непостоянството.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР