Рома официално привлече защитника на Аталанта Роджър Ибанес. Бразилецът беше

...
Рома официално привлече защитника на Аталанта Роджър Ибанес. Бразилецът беше
Коментари Харесай

Рома купи бразилец от Аталанта

Рома публично притегли бранителя на Аталанта Роджър Ибанес. Бразилецът беше взет чартърен за 18 месец, само че със наложителна алтернатива за закупуване. “Джалоросите” ще платят общо 10 млн. евро за 21-годишния гений.

“Много съм благополучен, че съм тук. Рома има всичко, към което се стремя. Това е огромен клуб, само че съм сигурен, че ще се оправя и ще стана значима фигура от тима”, показа Ибанес.  Аталанта купи бранителя преди към година от Флуминензе за 4 млн. евро. Той обаче изигра единствено два мача като запаса и прекара към 20 минути на терена с екипа на “бергамаските”.

Като част от договорката Аталанта ще получи 10% от трансферната сума при положение, че Рома продаде бразилеца преди 30 юни 2024 година. Ако това не се случи, “вълците” би трябвало да платят 1 млн. евро на клуба от Бергамо.  “Вярваме в капацитета на Ибанес. Той може да ни помогне още през този сезон, само че по-важното е, че ще има време да се приспособи и да се трансформира в съществена част от отбора ни”, разяснява спортният шеф на Рома Гуидо Фиенга.

Ибанес, който беше на трибуните на “Олимпико” за дербито с Лацио, ще игре с номер 41.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР