Рома надви Фиорентина с 3:1 на своя стадион “Олимпико” в

...
Рома надви Фиорентина с 3:1 на своя стадион “Олимпико” в
Коментари Харесай

Атрактивен старт за Моуриньо и Рома в Серия А

Рома надделя Фиорентина с 3:1 на своя стадион “Олимпико” в Рим в мач от първия кръг на Серия “А”. Хенрих Мхитарян в 26-ата минута даде задатък на столичани в резултата. В 60-ата минута Никола Миленкович изравни. В 64-ата Жордан Верету стана създател на втория гол за домакините, а в 80-ата още веднъж той направи резултата 3:1, като "подпечата " по този метод триумфа на отбора си.

Срещата ще се запомни с двата червени картона в мача - на вратаря на гостите Бартломей Драговски още в 17-ата минута, както и на Николо Дзаниоло от Рома в 51-ата. Другото, което направи усещане, бе това, че в няколко случая ВАР трябваше да се намесва и крайните решения след консултациите със системата за видеоповторения бяха все в интерес на "вълците " от Вечния град.

Фиорентина се държеше сносно на терена, само че в 17-ата минута гостите получиха тежък удар, защото останаха с 10 души на игралното поле. Полският пазач Бартломей Драговски реши да излезе надалеч напред, с цел да пресече подаване към Тами Ейбрахам, само че това докара до рухване на британския нападател и нарушаване отвън наказателното поле, както и до червен картон на вратаря. ТВ повторенията демонстрираха най-малък контакт, като Ейбрахам се възползва по най-хубавия метод от обстановката и Рома получи съществено преимущество, откакто решението бе доказано след потребление на ВАР.

В 24-ата минута халфът Лоренцо Пелегрини опитва удар от придвижване от рискова за Фиорентина позиция, само че на осъществяването му липсваше акуратност.

Две минути по-късно Хенрих Мхитарян изпрати топката във вратата, само че попадението в началото бе анулирано поради засада. Арменецът получи топката от Ейбрахам в доста комфортна позиция пред противниковата врата и с невъзмутим удар по земя я насочи в мрежата, само че голът бе анулиран. След консултация на арбитъра с ВАР бе преценено, че бранител на Фиорентина е покрил засадата и голът бе зачетен.

Шест минути след паузата Николо Дзаниоло получи втори жълт, надлежно червен картон, което вдъхна очаквания на Фиорентина, защото към този момент и двата отбора бяха с еднакъв брой играчи на терена.

В 55-ата минута сръбската звезда на Фиорентина Душан Влахович имаше много добър късмет да изравни резултата, откакто овладя отлично топката в наказателното поле на Рома, обърна се и стреля, само че Руи Патрисио се намеси брилянтно и избави. Малко по-късно и Ерик Пулгар тества Патрисио, а португалецът направи следващото си избавяне в срещата.

Опитите на гостите да доближат най-малко до тъждество даде резултат в 60-ата минута, когато Никола Миленкович бе изтърван от отбраната на Рома в наказателното поле и с шут от близко сръбският защитник опъна мрежата зад Руи Патрисио.

В 62-ата минута пък Тами Ейбрахам бе доста покрай гол за 2:1, само че нападателят уцели напречната греда с глава след подаване на Лоренцо Пелегрини. В 64-ата минута пък някогашният халф на Фиорентина Жордан Верету изпрати топката във вратата, само че попадението в началото бе анулирано поради засада на Ейбрахам по-рано в офанзивата. След обзор на обстановката с ВАР обаче решението бе променено и голът бе зачетен - 2:1 за "вълците ".

В 80-ата минута домакините сътвориха хубава офанзива, при която Верету се оказа в доста преференциална позиция след превъзходен пас на резервата Елдор Шомуродов. Френският халф не сбърка и бе прецизен за 3:1, с което на процедура съвсем "уби " интригата в срещата.

До края на мача самият Шомуродов имаше прелестен късмет за 4:1, само че не се възползва, а Влахович можеше да осъществя гол за Фиорентина. Резултатът обаче остана неизменен и Рома стартира сполучливо новия сезон в Серия "А ", въпреки че на моменти воденият от Моуриньо отбор не показваше изключително безапелационна игра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР