Ролята на министъра не е да е най-добрият - експертът,

...
Ролята на министъра не е да е най-добрият - експертът,
Коментари Харесай

Желязков: Министърът не трябва да е най-добрият, а да мотивира и контролира

" Ролята на министъра не е да е най-хубавият - специалистът, а да стимулира, убеждава, управлява процесите. " Това сподели новият министър на превоза Росен Желязков.

По думите му има въпроси, които би трябвало да намерят по-добро решение и освен в границите на министерството, а в системата на държавното ръководство. Има въпроси, свързани с по-добра организация. Това е екипна работа, означи още той в изявление за bTV.

" Това не е най-благоприятният метод да встъпи в мандата на своя предходник. Ивайло беше извънредно сполучлив министър. Секторът е тежък ", добави още Росен Желязков.

Министърът показа, че за него тематиката " Костинброд " е минало.

" Държавата тогава си свърши работата. Няма ужасно някой да се изправи пред правораздаването, хубаво е, когато има правораздаване. Аз съм удовлетворен, че минах и през подобен житейски урок и опит и че има правораздаване ", безапелационен бе Желязков.

Припомняме, че през 2013 година избухна аферата с бюлетините в Костинброд, която съгласно първичните изказвания на прокуратурата е била опит за операция на предварителните парламентарни избори. Желязков се оказа единственият обвинен по случая с претекст, че като основен секретар на Министерския съвет не е упражнил надзор върху бюлетините. Впоследствие обаче обвиняванията се оказаха несъстоятелни и той бе изцяло оправдан.

" Не мога да кажа че съм удовлетворен или неудовлетворен от някой от в бранша. Тепърва ще има кадрови решения, те ще бъдат на дневен ред и ще бъдат задоволително добре аргументирани. ", сподели още транспортния министър.

Относно БДЖ Желязков счита, че сдружението към този момент може да влага в възобновяване и реорганизация на персоналния преносим състав. Той напомни, че към 2009 година отговорностите на сдружението са били близо 900 млн. лева, а сега те са изчистени.

Той показа, че продължава да свири на китара и то всеки ден и посочи: " Надявам се да съм най-хубавият музикант измежду министрите. "

Попитан по какъв начин би коментирал оставката на предшественика си Росен Желязков отговори: " Ако някой ден се стигне до коментиране на оставка, това ще бъде моята оставка. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР