Rolls-Royce се съгласи да продаде норвежкия си бизнес за морски

...
Rolls-Royce се съгласи да продаде норвежкия си бизнес за морски
Коментари Харесай

Rolls-Royce с втори опит да продаде бизнеса си с морски двигатели

Rolls-Royce се съгласи да продаде норвежкия си бизнес за морски мотори Bergen на основаната във Англия Langley Holdings в договорка, която ще усили финансите на английския производител на авиационни мотори със 110 млн. евро, съобщи „ Ройтерс “.

Продажбата е част от проекта за финансово стабилизиране на компанията след загубите, породени от стагнирането на пазара поради пандемията. За него са нужни към 2 милиарда паунда. За вложителите по-голям интерес съставлява напредъкът с продажбата на испанското поделение на компанията, ITP Aero, където може да се стигне до договорка за 1.5 милиарда евро.

По-рано Rolls Royce се съгласи да продаде Bergen за 150 млн. евро на съветска компания, само че договорката бе блокирана през март от Норвегия от съображения за национална сигурност. След като този опит се провали, в този момент е подписано ново съглашение.

Производителят заяви, че Langley купува Bergen при оценка от 63 млн. евро и Rolls Royce ще се възползва от приходите от продажба за 70 млн. евро плюс 40 млн. евро пари в брой, които сега се държат от Bergen.

Финализирането на договорката зависи от удовлетворяването на избрани условия. Приключването въпреки всичко е планувано за 31 декември тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР