Rolls-Royce Motor Cars представи следващото развитие на поръчковото изграждане на

...
Rolls-Royce Motor Cars представи следващото развитие на поръчковото изграждане на
Коментари Харесай

Rolls-Royce Boat Tail или приказка за чистия лукс

Rolls-Royce Motor Cars показа идващото развиване на поръчковото създаване на каросерии вид Boat Tail /кърма на лодка/ и това е единствено един от трите сходни образеца, създавани в миналото и които са действителност. Същността в работата на поделението Rolls-Royce Coachbuild е, че всеки техен план споделя изцяло неповторима и персонална история на клиента. Той отразява неговия живот и усет, и на този декор, Boat Tail, показан във Villa d`Este Concorso d`Eleganza на брега на езерото Комо в Северна Италия, е шедьовър на въздържаност, изисканост, грациозност и внимание към детайла.

Колата е напълно ръчна направа. Панелите на каросерията са от големи алуминиеви листове и пресъздадат характерен контур, въодушевен от спортните яхти от началото на 20-ти век. Автомобилът е поръчан от клиент, чийто фамилен бизнес е на татко му и е израснал в промишлеността за рандеман на перли.

В началото на процеса на основаване клиентът е показал на дизайнерите на Rolls-Royce Coachbuild селекция от четири седефени черупки, определени от персоналната му частна сбирка поради неповторимия им цвят и трудност. Черупките са послужили като ентусиазъм за външната багра, която е измежду най-сложните персонализирани дизайни, които Rolls-Royce в миналото е създавал. Основата на цвета е блестяща примес от стрида и нежно розово, с огромни бели и бронзови люспи от слюда, създаващи перлена прелест, която тънко се трансформира при разнообразни условия на осветяване.

Интериорът е кожен с цвят координирана композиция от коняк и стрида, употребен е фурнир Royal Walnut с акценти от розово злато и седеф. Кожата, напълно със седефен финиш, усъвършенства повърхностите и формите на седалките, както и интериорния дизайн.

Алекс Инес, началник на Coachbuild Design, споделя - „ Тази разработка е пример за досетливост и креативна независимост. Изграждането на автомобил на ръка предлага нови подходи и благоприятни условия - можем да реализираме неща и да решаваме провокации, които сх естествените индустриални способи биха били невъзможни. Съчетахме историята на два свята - съвременен автомобил със актуален дизайн, станал вероятен с помощта на употребявани исторически техники и тествана във времето направа. Това е в действителност неповторимо. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР