Ролан Гарос, втори кръгАлександър Зверев – Себастиан Баес 2-6, 4-6,

...
Ролан Гарос, втори кръгАлександър Зверев – Себастиан Баес 2-6, 4-6,
Коментари Харесай

Зверев изглеждаше обречен, но оцеля в петсетова битка с Баес


Ролан Гарос, втори кръг

Александър Зверев – Себастиан Баес 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5

Александър Зверев откри място в трети кръг на Ролан Гарос след трагична победа над Себастиан Баес в един от мачовете на шампионата досега. Германецът бе покрай отва да напусне конкуренцията доста по-рано от предстоящото, само че съумя да откри сили за зрелищен поврат и не разреши на международния №36 да сервира сензация.

Следващият му конкурент ще бъде спечелилият от мача сред Брендън Накашима и Талон Грийскпур.

Изглеждаше, че дуелът ще стартира със сервис гейм на нула за Зверев, само че Баес реализира поврат от 0-40 и стигна до ранен пробив, след кото усили преднината си на 2-0. Олимпийският първенец понижи резултата, само че не за дълго, защото южноамериканецът показва отлична игра в отбрана, което му оказа помощ да натрупа удобен задатък от 5-1. Въпреки напъните на третия подложен Баес задържа тази разлика и завоюва изрично откриващия сет с 6-2.

В началото на втория сет Зверев още веднъж сподели липса на хладнокръвие, допускайки двойна неточност при брейкпойнт. Впоследствие германецът направи още няколко нетипични за него непредизвикани неточности, което оказа помощ на Баес да затвърди пробива си и да удвои своя задатък. Аржентинецът продължи да управлява разиграванията, принуждавайки именития си конкурент непрекъснато да спринтира по цялата широчина на корта, и приключи третия гейм с акуратен форхенд уинър, реализирайки втори следващ пробив за 3-0.

Баес завоюва и идващото си подаване, след което бе доста покрай това съвсем да реши сета, стигайки до два следващи брейкпойнта. Зверев обаче избегна заплахата и прекъсна серията му, след което самият той проби за 4-2. Сервисът и бекхендът на германеца най-сетне започнаха да работят, с помощта на което той завоюва и седмия гейм и сложи под съществено напрежение международния №36.

Зверев не бе по никакъв начин надалеч от равнене на резултата, само че две отлични волета на мрежата от страна на Баес му помогнаха да си върне самодейността и да направи резултата 5-3 в своя изгода. Световният №3 още веднъж редуцира пасива си, след което неговият конкурент стигна до два сетбола, които не съумя да раелизира. Това обаче не разколеба аржентинеца и той приключи сета с два безпощадни форхенд уинъра по диагонала, приключвайки втората част при 6-4.

Противно на развиването на мача до този миг, третият сет стартира вихрено за Зверев, който загуби единствено четири точки в първите три гейма. Баес съумя да редуцира пасива си, само че насладата на аржентинеца не продължи дълго. Олимпийският първенец все по-често прибягваше до офанзиви „сервис-мрежа“, за които неговият конкурент не успяваше да откри отговор, и още веднъж направи серия от три следващи извоювани гейма, като по този метод се наложи с 6-1 в сета.

Зверев приспособява играта си към вятъра, който му създаваше толкоз доста проблеми в първите два сета, и съумя относително елементарно да поведе с 5-1 в четвъртия. Баес бе на път да върне интригата, като завоюва седмия гейм, след което избави сетбол и стигна до късмет за пробив, който обаче пропусна след несполучлив опит за къса топка. Веднага по-късно Зверев стигна до втора опция за спечелването на сета, която оползотвори с форхенд уинър по правата и изравни резултата в мача след 6-2.

Напълно уместно за подобен мач, последният сет бе и най-интригуващият. Баес поведе с 4-2, само че Зверев върна брейка и възвърне равенството. Аржентинецът си върна водачеството, след което стигна до мачбол, който обаче бе избавен от олимпийския първенец. В решаващите мигове доста по-големият опит на Зверев си пролича и той загуби единствено три точки в последните два гейма, триумфирайки с 2-6, 4-6, 6-1, 6-2, 7-5 след 3 часа и 39 минути на „Филип Шатрие“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР