Rohlik.cz става миноритарен съдружник в доставчика eBag.bgИнтересът към онлайн търговията

...
Rohlik.cz става миноритарен съдружник в доставчика eBag.bgИнтересът към онлайн търговията
Коментари Харесай

Чешки онлайн търговец на храни инвестира в България

Rohlik.cz става миноритарен съучастник в доставчика eBag.bg

Интересът към онлайн търговията пораства експоненциално в последните месеци, съобщи Иван Александров
(снимка: eBag.bg)

Българският онлайн магазин за хранителни артикули eBag.bg подписа стратегическо партньорство с най-големия чешки онлайн търговец на храни – Rohlik.cz с оборот от 150 милиона евро за 2019 година.

Чешкото наличие в eBag.bg ще бъде като миноритарен съучастник и цели да форсира растежа на компанията и експанзията й в България. Стойността на инвестицията не се оповестява.

„ В последните месеци станахме очевидци на експоненциално повишаване на интереса към онлайн търговията на артикули от първа нужда от страна на потребителите. Доказателство за капацитета, който се открива пред нас, е и ползата на един от най-големите европейски онлайн търговци ”, разяснява Иван Александров, шеф на eBag.bg.
още по тематиката
Онлайн мзагазинът предлага над 15 000 продукта прясна храна от бутикови ферми и известни марки, плодове и зеленчуци, месо и мляко. Над 35 000 семейства употребяват услугата на eBag.bg за доставка на храна.

Rohlik.cz е учреден през 2014 година от Томаш Чупър, който е основател и на портала Slevomat за онлайн продажби на артикули и услуги с отстъпка в 7 европейски страни. Чешкият онлайн магазин предлага свежа храна от локални пекари и месари, известни марки и по-малки снабдители, като поддържа над 18 000 продукта в продуктовата си гама.

Търговецът уголемява своята активност и до Унгария с уеб страницата Kifli.hu и приготвя нахлуване в други страни, включително Австрия и Германия. Следващата стъпка на Rohlik.cz е подкрепяне развиването на eBag.bg.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР