роектантската къща „Гео Груп” изпревари Община Пловдив и показа новата

...
роектантската къща „Гео Груп” изпревари Община Пловдив и показа новата
Коментари Харесай

Проектанти не се сдържаха – показаха новите зали в Пловдив за 6 млн. лева преди Общината

роектантската къща „ Гео Груп” изпревари Община Пловдив и сподели новата спортна зала, която ще се строи под тепетата. Наскоро кметът Здравко Димитров анонсира новия план, като той бе вкаран в Бюджет 2022 година, като за него има заложени 2 млн. лв.. Градоначалникът съобщи, че ще се показа скоро плана, само че от компанията към този момент са го разгласили в портфолиото си.

Под визуализациите на залата е поставено, че той се създава, а възложител е Община Пловдив. РЗП-то на залите е 4000 кв.м, като те ще са обособени в две обособени крила с топла връзка сред тях.

Спортният комплекс ще бъде ситуиран в остарялото игрище сред СУ „ Св. Св. Кирил и Методий” и парк „ Ружа”. По първични сметки тя ще коства към 6 млн. лв., като за тази година бюджета й е 2 млн. лв., а за другата година ще се заделят още 4 млн. лв.. Проектът към този момент е подготвен и подаден в Община Пловдив.

Двете зали ще бъдат подготвителни за волейбол и баскетбол, като те ще имат и трибуни. Първоначалната концепция е юношеските гарнитури на пловдивските тимове там да упражняват и да организират своите мачове от шампионата.

Фирмата архитект на комплекса, е същата, която направи и заданието за спортна зала „ Дунав”, която би трябвало да се открие тази година. Управител на компанията е арх. Диана Бакалова, която преди е работила с общинския консултант от „ Кауза Пловдив” арх. Цветелин Цоневски.

Компанията купи и авторските права за реконструкцията на „ Рогошко шосе”.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР