Родос. Турски хеликоптер и самолет са възпрепятствали операция на гръцката

...
Родос. Турски хеликоптер и самолет са възпрепятствали операция на гръцката
Коментари Харесай

Protothema: Турция е възпрепятствала гръцка операция за спасяване на нелегални имигранти край Родос

Родос. Турски хеликоптер и аероплан са попречили интервенция на гръцката Брегова защита за избавяне на незаконни имигранти край остров Родос, оповестява локалният електронен портал dimokratiki.gr, предава електронното издание на гръцкия вестник Protothema .
От изданието прецизират, че във вторник сутринта, 20 февруари 2018 година, пристанищните управляващи в Родос са получили информация от лице, наричащо себе си “Али “, че високоскоростен катер с незаконни имигранти на борда наближава Фалираки на Родос. Патрулиращ наоколо катер на брегова защита е изпратен незабавно да изследва района. В 6 часа е видян кораб, плаващ под турски байрак, с петнадесет чужденци на борда, който е имал незабавна потребност от помощ.
Спасителната процедура е стартирана макар неприятното време и тогава, съгласно мнението на Protothema, два турски летателни апарата са извърши рисковани маневри, застрашаващи екипажа и имигрантите на турската лодка, като в това време са създали невероятно приближаването на гръцкия кораб до полупотъналата лодка.
Скоро по-късно гръцката лодка е акостирала в пристанището на Мандракис, където оживелите са свалени и задържани от управляващите на централното пристанище на Родос, написа изданието.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР