*** Родопи/с. Брестовица. От 10.00 ч. държавният глава Румен Радев

...
*** Родопи/с. Брестовица. От 10.00 ч. държавният глава Румен Радев
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 6 септември

*** Родопи/с. Брестовица. От 10.00 ч. президентът Румен Радев ще участва на възстановката на укриването на Васил Левски във „ Влаховата къща ", след което ще приветства жителите и гостите на селото. Във възрожденската постройка Румен Радев ще открие барелеф на Апостола на свободата.

*** Пловдив. От 11.50 ч. на площада пред НЧ „ Съзнание 1873 " президентът Румен Радев ще произнесе слово, след което ще следи историческа възстановка и ще сервира цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението Съединението.

*** Пловдив. От 20.30 ч. на площад „ Съединение " президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената гала във връзка 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В 20.45 часа президентът ще произнесе слово.

*** София. От 12.00 ч. пред постройката на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена промяна на почетния гвардейски часовой. Военнослужещи от Националната гвардейска част ще вземат участие и в церемонията по поднасяне на венци пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг.

*** София. От 14.00 ч. в Националния студентски дом на пл. Народно заседание 10 в залата за прожекции ще се състои конференция, на която ще бъдат оповестени премиите на 11-тото издание на Международния фестивал на анимационния филм " ЗЛАТЕН КУКЕР - София``.

*** Асеновград. От 10.00 ч. в парка сред гарата и бул. " България " ще се състои поднасяне на цветя в символ на благодарност във връзка Деня на Съединението. Слово ще изнесе доцент доктор Симеон Кацаров от ПУ„ Паисий Хилендарски ".

*** Асеновград. От 10.00 ч. пред паметните плочи на Пере Тошев военнослужещи от военно формирование 24 490 в Асеновград ще отдадат воински почести във връзка Деня на Съединението. От 12.00 ч. пред паметната плоча на Конушенската чета в с. Конуш и пред паметника на поп Ангел Чолаков в с. Новаково от 13.30 ч.

*** Асеновград. От 11.30 ч. пред Историческия музей - „ Съединението прави силата " ще се състои празничен концерт на Музейната музикална школа с началник Веселина Пашалиева.

*** Асеновград/с. Конуш. От 11.30 ч. пред църквата в селото пред паметната плоча на участниците в Конушенската чета ще бъдат положени венци и цветя.

*** Асеновград/с. Новаково. От 12.00 ч. пред паметника на поп Ангел Чолаков ще бъдат положени цветя в символ на благодарност.

*** Благоевград. От 9.30 до 18.00 ч.. " в Регионалния исторически музей ще бъде показана галерия „ Полагане основите на българската държавност след Освобождението 1878 година " по случай 135 години от Съединението на България.

*** Бургас От 10.30 часа на площад " Атанас Сиреков " пред постройката на Община Бургас ще стартира Ритуал по честване на националния празник 6 септември.

*** Бургас От 10.30 часа в ж.к. " Меден рудник ", до СУ " Петко Росен ", Народно читалище " Св. св. Кирил и Методий 1985 " провежда празничен концерт с присъединяване на Катя Георгиева и оркестър " Нашенци ", група " Авалон ", вокално студио " Примо " и фолклорна групировка " Чинките ".

*** Бургас В 11.00 часа при паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (пред Военния клуб) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на героите дали живота клуб) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на героите, дали живота си за свободата и обединяването на България.

*** Бургас От 11.30 часа на площад " Атанас Сиреков " пред постройката на Община Бургас ще стартира огромното хоро на Бургас, с присъединяване на Ансамбъл " Странджа ".

*** Бургас От 18.30 часа в Експозиционен център „ Флора " Държавен куклен спектакъл показва: „ Часът на куклите ".

*** Бургас В 19.30 часа в кв. „ Ветрен " на площада до ОУ " Христо Ботев " ще стартира концерт във връзка 100-годишнината от основаването на квартала. Участие ще вземат оркестър " Жарава " с началник Лазар Налбантов, Панайот и Цветелина Стойчеви, Александра Димитрова, дует " Бургас ".

*** Варна. От 10.30 ч. пред паметната плоча на княз Александър Батенберг на площад „ Независимост " представителни елементи от Военноморските сили ще поднесат венци по случай Деня на Съединението.

*** Варна. От 09.00 до 11.00 ч. на Паметната плоча на княз Александър Батенберг, на пл. " Независимост " жители ще могат да положат венци и цветя по случай Деня на Съединението.

*** Видин. От 11.00 ч. пред паметника на Скърбящия боец ще се състои тържествено честване на 135-ата годишнина от Съединението на България.

*** Велико Търново. От 10.30 ч. пред Общината ритуално ще бъде издигнато националното знаме, ще бъде произнесено публично слово във връзка Деня на Съединението.

*** Велико Търново. От 11,00 ч. пред паметника „ Майка България " ще бъде изпълнен боен обред по полагане на венци и цветя, с който обществеността ще окаже респект към героите на България. Отслужен ще бъде празничен благослов, а Почетният часовой на Националния боен университет „ Васил Левски " ще премине в церемониален марш.

*** Велико Търново. От 20.45 ч. от площад „ Цар Асен I " ще може да се следи аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов - тон и светлина ".

*** Враца. От 10.30 ч. на площад „ Христо Ботев " военнослужещи от състава на Бригадното командване ще изразят своята благодарност към починалите за национално избавление и обединяване с полагане на венци и цветя.

*** Добрич. От 11.00 ч. ма площад „ Свобода " ще се състои Празничен концерт на Духов оркестър - Добрич във връзка 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

*** Добрич От 11.30 ч. в Центъра за отбрана на природата и животните ще се състои куклен театър „ Глупавият вълк " на Държавен куклен спектакъл „ Дора Габе ".

*** Дългопол. От 10.00 ч. пред Паметника на починалите във войните ще се състои поднасяне на венци и цветя във връзка Деня на Съединението.

*** Казанлък. От 11.00 ч. в двора на храм „ Св. Йоан Предтеча " ще се състои тематична литературно-музикална стратегия ще изнесат ученици на Народно читалище „ Възродена Искра " по случай Деня на Съединението.

*** Ловеч. От 11.00 ч. пред постройката на Общината военнослужещи от военно формирование 22 160 ще отбележат Деня на Съединението с тържествено издигане на националния байрак.

*** Ловеч. От 17.00 ч. пред Ловчанско читалище ще се състои празничен концерт на Детски духов оркестър „ Джуниър бенд ".

*** Пловдив. От 10.00 ч. в катедралния храм „ Успение Богородично " Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави празничен признателен Молебен по случай 135 години от Съединението на България.

*** Пловдив. От 11.00 ч. в Дондуковата градина ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Захари Стоянов, а от 11.30 ч. - на паметната плоча на майор Райчо Николов (до Римския стадион).

*** Пловдив. От 12.00 до 13.00 ч. на площад „ Стефан Стамболов " ще се състои празничен концерт-спектакъл на Фолклорен танцов отбор „ Дилянка ". *** Пловдив. От 18.00 до 19.00 ч. на площад „ Стефан Стамболов ", ще има празничен концерт на група „ Мистик ".

*** Пловдив. От 19.00 ч. на площад „ Централен ", пред Военния клуб обичайно ще бъде показана възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет „ Родолюбие ".

*** Пловдив. От 20.30 ч. на площад „ Съединение " ще стартира тържествена заря-проверка във връзка 135-та годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив.

*** Пловдив. От 20.30 ч. на площад „ Съединение " представителни блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Съвместното командване на специфичните интервенции, както и Представителният духов оркестър на Военновъздушни сили ще вземат участие в честванията на135 години от Съединението на България.

*** Каварна. От 09.00 ч. в спортна зала „ Олимпиада " ще се състоят финалите на Държавното състезание по кикбокс в жанр фул контакт и муай тай за купата на почетния консул на кралство Тайланд за България господин Виктор Меламед.

*** Разград. От 11.00 ч. на площад „ Независимост " - пред Общинския културен център (Новия театър) ще се организира празненство във връзка Деня на Съединението.

*** Русе. От 11.30 ч. на площад „ Александър Батенберг " пред паметника на починалите български воини в Сръбско-българската война военнослужещи от военно формирование 32 420 ще вземат участие в честването на Деня на Съединението.

*** Сандански/с. Сугарево. От 12.00 ч. до параклиса „ Свети Илия " над с. Сугарево, Мелнишко ще бъде отдадена респект към паметта на Тодор Александров.

*** Свищов. От 11.00 ч. в - градинката на площад „ Свобода " ще се състои поднасяне на цветя и венци по случай Деня на Съединението.

*** Сливен. От 11.00 ч. пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци военнослужещите от Центъра за подготовка на експерти ще положат венци и цветя по случай Деня на Съединението.

*** Созопол От 19.00 часа в Художествената изложба ще бъде показана книгата на Стефан Вълдобрев „ Книга за песните ". Събитието е част от Празници на изкуствата „ Аполония " 2020.

*** Созопол От 18.30 часа в Общински спектакъл „ Възраждане " ще бъде показана предпремиерно постановката „ Портокалова кожа " с режисьор Петър Денчев. Събитието е част от Празници на изкуствата „ Аполония " 2020.

*** Созопол От 21.00 часа на Лятното кино ще бъдат прожектирани филмите „ Физика на тъгата " и „ Сляпата Вайша " с режисьор Теодор Ушев. Събитието е част от Празници на изкуствата „ Аполония " 2020.

*** Созопол От 19.00 часа на Амфитеатър „ Аполония " ще стартира концерт с присъединяване на Александрина Пендачанска - сопран и Людмил Ангелов - пиано. Събитието е част от Празници на изкуствата „ Аполония " 2020.

*** Созопол От 21.30 часа на Амфитеатър „ Аполония " ще стартира концерт с присъединяване на „ Фондацията " - Кирил Маричков, Иван Лечев, Добрин Векилов -Дони, Славчо Николов, Веско Поромански. Специални посетители ще бъдат Наско Пенев, Звездомир, Керемедчиев и Славин Славчев. Събитието е част от Празници на изкуствата „ Аполония " 2020.

*** Стара Загора. От 09.00 до 15.00 ч. в парк „ Артилерийски " ще се организира Рандеву „ Августа Траяна ".

*** Стара Загора. От 09.30 ч. пред Паметника на „ Защитниците на Стара Загора " в Парк „ Пети октомври " военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя във връзка Деня на Съединението.

*** Стара Загора. От 10.00 до 16.00 ч. в централната част на парк „ Артилерийски " ще бъде показана галерия по случай Деня на Съединението. От 12.00 ч. членовете на Дружеството „ Традиция " ще прочетат Прокламацията за оповестяване на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

*** Стара Загора. От 11.00 ч. на площада пред Общината ще се състои празничен концерт на Общински фолклорен отбор „ Загоре " във връзка Деня на Съединението.

*** Тутракан/с. Шуменци От 11.00 ч. пред Мемориала „ Военно гробище - 1916 година " военнослужещи от Военноморски сили ще отдадат воински почести с поднасяне на венци и цветя по случай Деня на Съединението.

*** Търговище. От 09.30 до 13.00 ч. Славейковото учебно заведение ще бъде отворено за безвъзмездни визити.

*** Търговище. От 10.00 ч. пред Войнишкия монумент ще бъдат поднесени венци и цветя във връзка Деня на Съединението.

*** Търговище. От 19.00 ч. пред Драматичния спектакъл ще се ще се организира хоротека по случай 135 години от Съединението на България.

*** Хасково. От 10.00 ч. в парк „ Кенана " ще се организира " лекоатлетически крос за деца, отдаден на 790 години от славната победа на Цар Иван Асен II при Клокотница.

*** Хасково. От 11.00 ч. пред паметника на Незнайния боец на площад „ Свобода " военнослужещи от Сухопътните войски и Представителни елементи от военно формирование 52 740 от състава на 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя във връзка Деня на Съединението.

*** Хасково. От 11.30 ч. на площад „ Свобода " ще се организира празничен концерт във връзка 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

*** Чирпан. От 10.00 ч. пред паметника на Съединението в Градската градина Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада и военно формирование 24 620 - Свобода от състава на Сухопътните войски ще поднесат венци и цветя във връзка Деня на Съединението.

*** Шумен. От 10.00 ч. пред паметника на починалите във войните шуменци на площад „ Кристал " ще бъде във връзка 135 години от Съединението на България слово ще произнесе доцент Стефан Минков, учител в ШУ „ Еп. К. Преславски ". От 11.00 ч. в символ на респект венци и цветя ще бъдат положени и пред паметната плоча в местността „ Марашка кория " в село Мараш.

*** Ямбол. От 10.15 ч. на площада пред Общината с осъществявания на патриотични и възрожденски песни от Ямболския духов оркестър ще бъде маркиран Денят на Съединението.

*** Ямбол. От 10.30 ч. пред Общината ще се състои тържествена гала с обред по издигане на националния байрак, празнично слово на кмета и признателен молебен.

*** Ямбол. От 11.00 ч. до Паметника на починалите за националното ни избавление ще бъдат поднесени венци и цветя.

*** Ямбол. От 15.00 ч. ще се състои награждаването на стадион „ Георги Дражев " ще се състои

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР