Родният град на руския президент Владимир Путин - Санкт Петербург

...
Родният град на руския президент Владимир Путин - Санкт Петербург
Коментари Харесай

Родният град на Путин иска да плати дълговете си с пари от Китай

Родният град на съветския президент Владимир Путин - Санкт Петербург изследва китайските дългови пазари, защото се готви да продаде облигации, с цел да заплати разноски, насъбрани частично поради Световното състезание.

" Прилична " част от първите продадени облигации на града за 5 години бе купена предходната година от Индустриалната комерсиална банка на Китай, най-големият заемодател в света по активи, написа Bloomberg.

Служители от локалната власт разискаха продажбите на облигации, деноминирани в рубли, със свои сътрудници от Шанхайската борса, а на доктрина е допустимо и потреблението на юани, уточни ръководителят на финансовата комисия на Санкт Петербург Алексей Корабелников.

Но до момента в който не получи зелена светлина от съветското финансово министерство, вторият максимален град в Русия ще продължи да продава дълг на вътрешния пазар.

 Единственият съветски град, който печели, а не задлъжнява поради Световното
Единственият съветски град, който печели, а не задлъжнява поради Световното

Москва харчи лудо, само че няма проблеми, тъй като е неоспорим център на съветската стопанска система

" Има затруднения, които би трябвало да бъдат решени на държавно равнище. Не можем да решаваме преди министерството на финансите и не планираме да го вършим - в последна сметка те са тези, които дефинират политиката в тази област ", съобщи Корабелников.

Путин и други високопоставени политици приканиха руснаците да заложат на бизнеса с Азия, откогато Съединени американски щати и съдружниците му постановиха наказания на Русия, изолирайки няколко от най-големите корпорации в страната от интернационалните финансови пазари.

Докато някои компании продават така наречен панда облигации (облигации на непознати компании, деноминирани в юани), проектите на съветското министерство на финансите за директна продажба на дълг в Китай се бавят, а възбраната за продажби в чужбина на съветските райони и общини значи, че места като Санкт Петербург не могат да работят сами.

В очакване на министерството

" Евентуално бихме могли да помислим за емисия в юани, само че финансовото министерство стои на пътя ни. Първо би трябвало да се вземе решение на равнище министерство, преди нещо сходно да се направи от районите ", изясни Корабелников.

 Как Москва кара руснаците да си платят за Световното
Как Москва кара руснаците да си платят за Световното

По-висок Данък добавена стойност, по-високи такси, по-късно пенсиониране

Според ръководителя на отдела за дълга на съветското финансово министерство Константин Вишиковски изискванията към момента не са изцяло подобаващи за първата продажба на държавни облигации, деноминирани в юани.

Продължава да се работи върху основаването на пазар за скъпи бумаги в юани в Русия и върху привличането на китайски вложители, само че е нужна повече двустранна работа, сподели той през април.

Санкт Петербург ще се опита да притегли 35-40 милиарда рубли (522-603 млн. долара) през тази година, съгласно Корабелников. Той избира обичайните принадлежности, отчитайки политическото напрежение и разтърсванията на разрастващите се пазари, само че обмисля и разновидности като скъпи бумаги с плаваща рента и обвързван с инфлацията дълг.

" Трябва да изчакаме, до момента в който макроикономическата обстановка стане по-стабилна и геополитическият напън намалее. Досега те се усилват и рисковете са обилни ", означи той.

 Колко ще завоюва Русия от Световното по футбол?
Колко ще завоюва Русия от Световното по футбол?

Изчисленията на уредниците и опита на предходните домакини

Футболно харчене

Санкт Петербург регистрира най-големия си бюджетен недостиг от 5 години през 2017 година, защото градът похарчи обилни средства за инфраструктура около миналото Световно състезание по футбол, съгласно Fitch Ratings.

Разходите ще продължат, защото градът уголемява метрото си и строи нова линия, за която ще бъдат нужни към 100 милиарда рубли (1.5 милиарда долара) през тази и идната година, настояват от рейтинговата организация.

Все отново общият дълг на общината ще остане невисок до 2020 година, равнявайки се на по-малко от 15% от актуалните доходи, съгласно Fitch. Доходността по облигациите на стойност 30 милиарда рубли (452 млн. долара), продадени през предходната година, се повиши със 136 базисни пункта от юли до момента, достигайки 9.03%.

" Разбира се, че ще бъде по-скъпо да се продава от предходната година. Зависи дали ще има спомагателни наказания против Русия. Има доста параметри, които към момента не знаем ", съобщи Корабелников.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР