Роднините на убития с автомат "Калашников" бургазлия Петър Валериев Ангелов

...
Роднините на убития с автомат "Калашников" бургазлия Петър Валериев Ангелов
Коментари Харесай

Финансови драми стоят в основата на бруталното убийство с Калашник край езерото Вая

Роднините на убития с автомат "Калашников " бургазлия Петър Валериев Ангелов желаят обезщетение за неимуществени вреди в размер на близо 900 хиляди лева Това стана ясно през днешния ден по време на делото против 33-годишния Иван Петров от шуменското село Мадара, който е упрекнат в тежкото закононарушение, написа "Флагман ".

В правосъдната зала стана ясно, че Валериев има 6-годишна щерка, която остана полусирак. Майката на детето, с която бургазлията живеел на фамилни начала - Андреана, предяви цивилен иск от името на детето в размер на 280 хиляди лв., както и мораторна рента - обезщетение за веселба.

Родителите на Петър, брат му - Билян и сестра му - Ана, са частни обвинители и ищци, като поисканото от тях обезщетение е в размер на 150 хиляди лв. за всеки един от тях поради загуба на роднина.

По случая са осъществени 22 експертизи, които несъмнено демонстрират, че Петров е гръмнал с оръжието своя другар. Иван е упрекнат и за това, че без позволение е държал огнестрелния автомат и 26 муниции за него.

Припомняме, че закононарушението е станало на 16.11.2019 година в Промишлена зона „ Север”, наоколо до езерото Вая. След като го гръмнал, захвърлил тялото на Петър сред жп линията на Следствен отдел към окръжна прокуратура Международен автомобилен транспорт (стопанско обед и кв. Долно Езерово, след ден го преместил на към 200 метра, където бе открито от бургаско семейство.

Двамата се познавали от преди 10 години, работели дружно по строителни обекти. Финансовите им различия обаче довели до трагичната развръзка. Иван екзекутирал бургазлията Петър поради заем от 50 хиляди лева, а парите били част от плячката в два въоръжени грабежа – през 2015 година в Айтос и 2016 година в София.

Освен че множеството експертизи доказвали безспорното присъединяване на Петър и Иван в обирите, приятелката на бургазлия удостовери, че при започване на 2016 година той се върнал вкъщи със сак, цялостен с друга валута. Предполага се, че това са били парите от банковия клон в The mall в столицата, като средствата Ангелов проиграл на комар, твърди майката на детето му.

Защитникът на шуменеца - адв. Рачев, изиска от съда още веднъж да бъде разпитан вуйчото на жертвата. Не е ясно какви са претекстовете му, поради че Петър е имал естествени връзки със фамилията си, макар че родителите му са били разведени.

В четвъртък от 11 часа прилежащият състав на Окръжния съд ще изслуша Румен Чолаков, след което се чака да се произнесе присъдата на Иван Петров. От момента на убийството до през днешния ден той бе арестуван под стража.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР