Роднини и приятели на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла

...
Роднини и приятели на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла
Коментари Харесай

Близки протестират за справедлива присъда

Роднини и другари на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла се събраха пред Съдебната палата в София с искане за обективна присъда за гибелта му, заяви Нова телевизия.

Първоначално нападателят – 33-годишният Валентин Маринов получи 20 години затвор. На идната инстанция, присъдата беше понижена на 3 години отнемане от независимост. Днес делото се гледа на последна инстанция.

„ Те в действителност трансформират члена, по който е наказан – от съзнателно ликвидиране го вършат в такова по несъобразителност. Ние знаем, че нищо не може да върне Алекс, само че желаеме индивида, който го удря и го оставя, да си получи заслуженото. Цялата общност от Бяла сме потресени от това по какъв начин може за един човешки живот да получи затвор от 3 години ”, разяснява близка на младежа.

„ Ние желаеме скандалната присъда на Апелативен съд – Велико Търново да бъде заменена. Или да върнат делото за ново разглеждане, или да върнат присъдата на Русенския областен съд. Тази присъда е скандална за България. Не считам, че всички в правосъдната власт са „ гнили ябълки ”. Просто би трябвало нещата да се вземат в ръце ”, разяснява чичото на Алекс.

Надеждата на околните му е да се удостовери присъдата на Окръжен съд-Русе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР