Роджър Уотърс отново предизвиква вълнения със своите политически позиции, които

...
Роджър Уотърс отново предизвиква вълнения със своите политически позиции, които
Коментари Харесай

Роджър Уотърс обвини Джо Байдън за войната в Украйна 


Роджър Уотърс още веднъж провокира безредици със своите политически позиции, които изрича на сцената и отвън нея. В момента някогашният водач на „Пинк Флойд“ е на турне в Съединени американски щати под наслов This Is Not a Drill, а част от мултимедията на концертите са портрети на „военнопрестъпници“, измежду които Джо Байдън (между другото, и Доналд Тръмп). Настоящият американски президент е в допълнение избран с фразата „едва в този момент започва“, а Уотърс отбрани изказването си в изявление за Си Ен Ен. След като журналистът Майкъл Смеркониш го пита за какво счита, че фотографията на Байдън е подобаваща, 78-годишният музикант дава отговор: „Ами, като начало, той подклажда огъня в Украйна. Това е съществено закононарушение. Защо Съединени американски щати не окуражи президента Зеленски да договаря, с цел да постави завършек на нуждата от тази чудовищна, ужасяваща война?“

Журналистът възразява на Уотърс, че той „разбира нещата погрешно“ и упреква страната, която е била нападната. Уотърс обаче избира да се придържа към тайната доктрина, че войната е почнала не на 24 февруари 2022-ра, а през 2008 година, когато НАТО е нарушила обещанието си, обещано на руския президент Михаил Горбачов през 90-те години на ХХ век, и е почнала да се уголемява на изток, достигайки до границата на Русия.

Впоследствие музикантът и Смеркониш се впускат в разбори на Втората международна, а Уотърс не пропуща да подчертае и мнението си, че Тайван е част от Китай – друга конфликтна точка в най-новата международна история.

В началото на март Роджър Уотърс съобщи, че е погнусен от нашествието на Владимир Путин в Украйна и назова дейностите на съветския президент „постъпка на бандит“. В същото изказване обаче Уотсън осъди дейностите на Запада и Съединени американски щати. „Според мен това е незаконна неточност, би трябвало да има неотложно преустановяване на огъня. Съжалявам, че западните държавни управления подклаждат огъня, който ще унищожи (тази) красива страна, като засипват Украйна с оръжия. Бъдете сигурни, че в случай че всички наши водачи не стартират дипломатически договаряния, след края на сраженията от Украйна няма да остане съвсем нищо“, съобщи тогава Уотърс, формулирайки позицията си в отговор на писмо от негова млада украинска почитателка.
За разлика от него някогашният му сътрудник от „Пинк Флойд“ Дейвид Гилмор заема изрично страната на Украйна в спора и даже записа версия на обичайна ария „Червона калина“ дружно с нейния украински реализатор Андрий Хливнюк и третия жив член на именитата група, Ник Мейсън. В изказване във връзка премиерата на песента Гилмор разяснява, че е отчаян от позицията на тогавашния си сподвижник Уотърс, оповестява segabg.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР