Роджър Фонлантен, който беше единствен останал жив футболен национал на

...
Роджър Фонлантен, който беше единствен останал жив футболен национал на
Коментари Харесай

Почина и последният швейцарски национал от Световното първенство през 1954-а година

Роджър Фонлантен, който беше единствен останал жив футболен национал на Швейцария от Световнвото състезание през 1954-а година, е умрял. Фонлантен е участник и в най-резултатния мач в историята на Световните шампионати по футбол сред домакините от Швейцария и съседите от Австрия, извоюван от австрийците със 7:5 на четвъртфинал.

Швейцарският футболен съюз разгласи, че Фонлантен е умрял през юли във вилата си край женевското езеро, само че няма конкретизиране заради каква причина за гибелта му се оповестява 10 месеца по-късно.

Играл като нападател за Интер (Милано), ветеранът си е отишъл от този свят на 89 години. Също по този начин той е в състава на страната си и 8 години по-късно, когато е Световното състезание в Чили, а на по-късен стадий в живота си е треньор на националния тим за две години и е уволнен, когато не съумява да класира страната за Европейското през 1980-а година.

Въпросният най-резултатен мач се играе в Лозана и се организира при температура от 40 градуса на въздуха- нещо необикновено за планинска Швейцария. Домакините повеждат с 3:0 до 19-ата минута, само че 15 по-късно към този момент губят с 3:5. След края на мача вратарят на швейцарците твърди, че слънцето по този начин мощно напичало над него, че в един миг бил пред пристъп и нямал сили да се движи. Мачът се играе в 17.00 часа, само че природата си прави жестока смешка и е отвратително задушно. В последна сметка Австрия бие със 7:5 и се класира за полуфинал, където е съкрушена с 1:6 от бъдещия първенец Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР