Роджър Федерер официално сложи край на участието си на втория

...
Роджър Федерер официално сложи край на участието си на втория
Коментари Харесай

Официално: Федерер прекрати участието си на "Ролан Гарос"

Роджър Федерер публично постави завършек на присъединяване си на втория за годината шампионат от Големия шлем - " Ролан Гарос ". Един от най-хубавите тенисисти в света се отдръпна след едвам 3 изиграни мача, с цел да може да се възвърне и да щади сили за идната значима конкуренция - " Уимбълдън " (28 юни-11 юли).

Решението на Федерер беше обявено от уредниците на " Ролан Гарос ".

PRESS RELEASE
— Roland-Garros (@rolandgarros)

" След диалози с моя екип взех решение, че би трябвало да се отдръпва от " Ролан Гарос " през днешния ден. След двете интервенции на коляното и над една година рехабилитация е значимо да послушам тялото си и да не се пренатоваря прекомерно бързо в хода на възобновяване си. Радвам се, че изиграх три мача. Няма по-хубаво възприятие от това да бъда назад на корта ", съобщи Федерер, който има 20 трофеи от Големия шлем (само една в Париж - от 2009 г.).

Швейцарецът сега е номер 8 в международната класация. Той се отдръпва след сложния триумф против Доминик Кьопфер с 3:1 сета в мач, траял над 3 часа и 30 минути.

Снимка: Reuters

39-годишният Федерер неотдавна претърпя интервенция на коляното, а решението му е подбудено от желанието да се показа добре на един от обичаните му шампионати. Бившият водач в тениса ще взе участие в конкуренцията в Хале (14-20 юни), с която ще се приготви за " Уимбълдън ", където ще се бори за 9-ата си купа.

След отдръпването на Федерер Матео Беретини продължава без игра към четвъртфиналите на " Ролан Гарос ", където ще чака спечелилия от мача на Новак Джокович и Лоренцо Музети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР