Родителите са напрегнати от ситуацията с пандемията, тревожни са и

...
Родителите са напрегнати от ситуацията с пандемията, тревожни са и
Коментари Харесай

Психолог: Коронавирусът напряга повече родителите

" Родителите са напрегнати от обстановката с пандемията, тревожни са и им е мъчно да се оправят с натиска ", това сподели в предаването „ Социална мрежа “ по NOVA NEWS Мариана Писарска, психолог от Национална мрежа за децата.

Тя добави също, че доста от сътрудниците й споделят, че има повече сигнали за принуждение в фамилиите и всичко това се дължи на натиска върху душeвността.

Но въпреки всичко психологът е уверена, че родителите са виновни хора и търсят и намират решение на проблемите, само че не всяка душeвност устоя на напрежението.

За нея в България извънредно доста се отделя на публичното мнение и това е традиция, от време на време това оказва помощ, от време на време вреди. А от ден на ден млади родители основават групи в обществените мрежи, където споделят по какъв начин да се грижат за децата си. Това също има позитивни и негативни страни.

Мариана Писарска добави, че не са задоволително добре разпределени отговорностите на двамата родители за грижите за децата, а бащите са доста значим фактор, когато става дума за развъждането на децата. Но всичко това трябвао да се позволява вътре в фамилията в диалог сред майката и бащата.

" Всички би трябвало да се поддържаме едни други в тази обстановка, това важи и за родителите, които би трябвало да усещат поддръжката на обществото ", заключи психологът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР