Родителите на заподозрения за смъртоносната стрелба в училище в Мичиган

...
Родителите на заподозрения за смъртоносната стрелба в училище в Мичиган
Коментари Харесай

Арестуваха родителите на заподозрения 15-годишен за стрелбата в Мичиган

Родителите на обвинения за смъртоносната пукотевица в учебно заведение в Мичиган са арестувани в Детройт. Часове, откакто избягали, те са били хванати в мазе в окръга, заяви Би Би Си.

След подаден сигнал, че колата им е видяна до склад, Джеймс и Дженифър Кръмбли са задържани. Двамата са били невъоръжени.

Двойката не се яви в съда в петък, откакто беше упрекната в непредумишлено ликвидиране.

Те са упрекнати, че са пренебрегнали предупредителните знаци в държанието на сина си преди кървавия случай.

Прокурорите настояват, че 15-годишният Итън Кръмбли е употребявал револвера на татко си при стрелбата против съученици в Оксфорд в Мичиган, когато умъртви четирима и рани седем.

Федералната работа разгласи премия от 10 000 $ за информация, спомагаща ареста им.

Адвокатът на семейство Кръмбли сподели, че двойката е напуснала града в нощта на стрелбата " за тяхна лична сигурност " и не е бягала от полицията.

В американските отчети обаче се показва, че полицията е знаела, че двойката е изтеглила 4000 $ (3000 английски лири) от банкомат в Рочестър Хилс на края на Детройт и е изключила мобилните си телефони.

Твърди се, че Итън Кръмбли е разкрил огън по съученици и учители в учебното заведение си в Оксфорд, на към 35 благи (60 км) северно от Детройт, във вторник.

Четиримата убити са Тейт Майър на 16 година, Мадисин Болдуин на 17 година, Хана Сейнт Джулиана на 14 година, и Джъстин Шилинг 17 година

Итън Кръмбли е с няколко повдигнати обвинявания - едно за тероризъм, четири за ликвидиране, седем обвинявания за нахлуване с предумисъл за ликвидиране и 12 обвинявания за владеене на огнестрелно оръжие. 

„ Ами всички деца, които тичаха, крещяха, криеха се под бюрата? Ами всички деца у дома сега, които не могат да ядат и не могат да спят и не могат да си показват свят, в който в миналото биха могли да стъпят назад в това учебно заведение? Те също са жертви, както и техните фамилии, както и общността. Обвинението в тероризъм отразява това ", разяснява основният прокурор на окръг Оукланд Карън Макдоналд.

Според следствието на нейния екип момчето е било с татко си предишния петък, когато Кръмбли е купил огнестрелното оръжие, за което се счита, че е употребявано при стрелбата.

Публикация в обществените медии на момчето по-късно същия ден демонстрира новото оръжие на татко му с думите „ моята нова хубост “, добавяйки емоджи сърце.

Само ден преди стрелбата учителка декларира, че е видяла момчето да търси онлайн муниции, което е предизвикало среща с учебните чиновници, показва Макдоналд. След като била осведомена за случая, госпожа Кръмбли изпратила SMS на сина си: „ Уоу, не съм ти ядосана. Трябва да се научиш да не те хващат “.

А във вторник сутринта, часове преди кървавата сцена, господин и госпожа Кръмбли са извикани в учебното заведение за незабавна среща, откакто учителите намерили записка от сина им, включваща няколко рисунки на оръжия и окървавени хора дружно с надписи като " мислите няма да спрат ", " помогнете ми ", и " кръв на всички места ". Момчето е написало още „ Животът ми е ненужен “ и „ Светът е мъртъв “, съгласно прокурора.

В 13:22 по-късно същия ден госпожа Кръмбли праща известие на сина си, в което написа: „ Итън, не го прави “. Минути по-късно брачният партньор й се обажда в полицията, с цел да заяви, че оръжието му липсва, сподели прокурорът.

Според нея обвиненият е взел револвера от незаключено чекмедже в спалнята на родителите си и го занесъл в учебно заведение. Истината е, че нито федералният, нито щатският закон изискват притежателите на оръжие да ги държат заключени, надалеч от децата си.

Директорът на учебното заведение Тим Троун сподели, че теренът след стрелбата там изглежда като " военна зона " и образователното заведение няма да работи в продължение на седмици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР