Родители твърдят, че децата им са тормозени от една от медицинските

...
Родители твърдят, че децата им са тормозени от една от медицинските
Коментари Харесай

Притеснени родители сигнализират за тормоз в детска ясла в София

Родители настояват, че децата им са унизени от една от медицинските сестри в детското заведение. Случаят е от 199 ДГ в София.

„ Оставих детето си в яслата. След това обаче се наложи да се върна, с цел да обсъдя нещо с здравната сестра. Детето ми още стоеше на вратата и плачеше. Реших да се скрия в профил, до момента в който го вкарат вътре, с цел да не се разстройва в допълнение. Станах очевидец по какъв начин здравната сестра го хваща за якето и го тръшва на пейката с думите „ Спри се, бе, успокой се, бе, глезльо подобен ”, описа пред Новамайката на детето Антоанета.

„ Сестрата се опита да му смъкна якето. Детето се дръпна и в този миг последва пестник. Реагирах като родител, отидох и почуках на вратата на сестрата, само че тя отхвърли да ми отвори. Отвори ми директорката. Медицинската сестра отхвърля, че го е блъснала, само че аз го видях със личните си очи ”, добави тя.

„ Не съм блъснала детето. За повторно го виждам. Аз деца не блъскам. Работя като сестра от 1974 година Работила съм единствено по ясли и детски градини. Попитайте директорката ”, сподели здравната сестра Цветанка Караспасова.

Има и други родители, които оповестяват за нередности. „ В първия ден, в който оставих близнаците ми, тя хвана едното, стартира да крещи и го хвърли на пейката. На третия ден ми върнаха детето с думите: „ Елате и го вижте на какво се е направил ”. Никой не ми се е обадил авансово. Видях, че има рана на главата и синина към окото. Отидохме на доктор и той сподели, че ясно си проличава къде е точката на удара от изострен борд ”, споделя една от майката.

„ Дойдоха двете близначета. Едното си седна умерено, другото обаче стартира да се тръшка на земята и да си удря главата в плочките ”, сподели Караспасова.

„ Вчера постъпи първият писмен сигнал против здравната сестра. Към момента не са подхванати ограничения, които касаят нейното държание. Тече инспекция ”, съобщи Мoскана Камарашева - шеф на 199 ДГ „ Сарагоса ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР