Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца.

...
Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца.
Коментари Харесай

Измама с дарителски кампании за болни деца

Родители алармираха за машинация с дарителски акции за заболели деца. Те описват, че в последните дни са разкрили няколко Фейсбук страници за набиране на средства, в които е посочена една и съща банкова сметка, съобщи Вести.

Титулярът също е еднакъв. Няма обаче нищо общо със фамилиите, безапелационни са близки на нуждаещите се.

Два месеца след раждането на Велина, майка й - Владислава Демерджиева, чува страшната диагноза хидроцефалия.

Последващи прегледи демонстрират, че детето има израстък в мозъка.

" Последствията от нея са хидроцефалия, епилепсия, двигателни проблеми и още доста ", споделя майката пред NOVA.

За своите 4 години Велина е претърпяла няколко курса на лъче-и химиотерапия. От няколко дни още веднъж е в Турция, където й следва интервенция.

" В понеделник ми писа един човек, че като реклама във Фейсбук му попаднала една страница, в която се събират средства за Велина. Само че индивидът не е разпознал нашата дарителска сметка ", описа още Владислава.

Така дамата научава, че някой употребява името и болестта на щерка й, с цел да събира пари. Казва, че не познава посочения титуляр на сметката.

" Родителите на заболели деца се чудим по какъв начин да съберем средства, с цел да ги спасим. В един миг осъзнаваш, че някой краде шанса на детето ти да живее. Това е толкоз грозно. Такова нещо не ми се е случвало в никакъв случай ", разяснява Владислава Демерджиева.

Тя обаче не е единствената сюрпризирана. Дублирана се оказва и страницата на фондация " За положителното ".

" Някаква госпожа, която се е нарекла с името Десислава Христова Димитрова, е разгласила евентуално персоналната си сметка. Ако някой сега напише " Фонд за децата на герои ", види тази страница и подари средства за децата на Фонда по този IBAN, те  няма да постъпят при нас. Те ще постъпят към въпросната госпожа, която нямаме концепция коя е ", съобщи Кремена Кунева, ръководител на Фондация " За положителното ".

Екипът на малкия екран опита да се свърже Десислава Димитрова, с цел да чуем и нейната позиция, само че не е получен отговор.

В прокуратурата към този момент е подаден сигнал по един от случаите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР