Родители от Варна съобщиха за крайно неприятна ситуация, при която

...
Родители от Варна съобщиха за крайно неприятна ситуация, при която
Коментари Харесай

Шофьор и контрольор в градски автобус се изгавриха грозно с деца на студа

Родители от Варна оповестиха за извънредно неприятна обстановка, при която децата им са били принудени да мръзнат на автобусна спирка, защото водач на рейс отказал да ги качи. Освен това лидерът крещял и обиждал младежите. Ето какво споделиха те пред Varna24.bg:

"Неприятна преживелица бележи сряда вечер - 4 декември във Варна. Автобус на Градски превоз Варна ЕАД по линия № 409 пътува в посока към Варненски свободен университет "Черноризец смел " в студената, ветровита и тъмна вечер.

На спирката, при температура от 1°, мощен вятър и мрачевина, чакащи деца желаят да се качат на рейса.

Шокиращо, обаче, водачът на рейс с регистрационен номер "В 8699 НХ " декларира, че имал 15 минути отмора и няма да качва никой, защото има още една спирка, след което рейсът трябвало да спре и по-късно да се върне от другата посока на тази спирка.

Децата, най-вече млади девойки, споделят, че рейсът е просрочен и умоляваха водача и контрольора да ги пусне вътре, тъй като на открито е извънредно студено и са премръзнали.

На чисто човешката молба, при съществуване на други пасажери в рейса, които са там по този начин или другояче, водачът отхвърля. Нещо множеството, той отвръща с ужасяващо грозни викове и крясъци, без значение, че децата по безусловно никакъв метод нито са се заяждали, нито са го предизвикали, нито са повишавали звук.

Виковете са толкоз мощни и толкоз грозни, че един от пасажерите моли водача да не крещи на децата, тъй като няма това право. Кондукторът се намесва и пита пасажера дали е юрист и го пита с какво право се намесва държейки му сметка.

От децата съумява да се качи единствено едно, другите остават да мръзнат на спирката при мраз, мрачевина и брулещ вятър.

Кондукторът и водачът не престават нападателно да се държат към едно дете - момиче, на което му декларират, че е трябвало да му вземат в този момент двоен билет за една спирка повече - т.е. 4,20 лева, в случай че трябвало да спазят правилника.

Момичето е тотално стъписано от вербалната експанзия към нея. Тук е значим миг да се означи, че това не е общоприетият маршрут на рейса, само че маршрутът е изменен поради ремонт на прилежаща улица. Спирката на университета е общоприетоо последната спирка по дифолт, децата нямат виновност за ремонта на прилежащата улица, поради който е изменен маршрута.

Макар и да е морално укоримо оставянето на децата да мръзнат на спирката, то е на границата със закона - крясъците, които бяха отправени към тях.

По забележимата възраст на водача, когато тези деца завършат, ще пристигна неговият ред да върви към пенсиониране. Изключително тъпо е, че пенсионната система на България е такава, че пенсионерите действително се устоят от работещите сега.

Още по-жалко е, че тези деца всеобщо мечтаят да се махнат от България откакто завършат и да живеят в страна, в която възрастни мъже не атакуват беззащитни млади девойки и дами, хора в неравностойно състояние и възрастни хора.

Пушенето на цигари от страна на водачите, говоренето по телефона и осъществяването на голям брой нарушавания на Закона за придвижвания по пътищата, в това число каране с превишена скорост, неправилни изпреварвания и доста други, са добре известни на всички.

Жалко е, когато на фона на тези нарушавания се гледа буквата на правилника с цел да не се качат едни премръзващи деца, чакащи закъсняващият си рейс.

Жалко е, че в страната, в които се отхвърлят интернационалните харти за отбрана на децата, дамите и хората в неравностойно състояние от принуждение, едни самозабравили се Бай Ганьовци могат да нападат, въпреки и вербално, толкоз грубо и толкоз брутално беззащитните деца - бъдещето на България.

За всички тези, които са очевидци на принуждение, даже вербално - не стойте безучастни, а реагирайте, на следващия ден това могат да бъдат и вашите деца! ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР