Родители изоставиха 6-месечното си бебе в столичния квартал Люлин. То

Родители изоставиха 6-месечното си бебе в столичния квартал Люлин. То ...

До 3 години затвор може да получат родителите на изоставеното в Люлин бебе.


Родители изоставиха 6-месечното си бебе в столичния квартал "Люлин". То беше открито снощи на стълбищна площадка в столче за автомобил, с бележка: "Дайте го на социалните! Успех!". Момченцето е настанено в дом за медико-социални грижи. Полицията откри родителите и ги задържа за 24 часа.

Айше Сали работи по темата.


Бащата е 28 г., а майката - на 24. Нямат доходи, въпреки че бащата на момченцето има 4 фирми на свое име. И двамата родители са с психични заболявания. Живеят заедно с майката, бабата и сестрата на бащата на бебето.

Взаимните обвинения в тормоз и липсата на пари стават причина за категоричното решение и на двамата родители да изоставят детето си. Отиват в "Социално подпомагане" и казват какво са решили.
Димитринка Цанова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - "Люлин": Ами те са погледнали несериозно. Казали са: добре ще изчакаме. Идват да ми казват и тях ги няма. Гледали са малко неадекватно.
Около 21 ч в полицията постъпва сигнал, че бебето е изоставено на стълбите в бл. 631 на ж.к. "Люлин". Освен бележката с молба да бъде дадено на социалните служби, до него са оставени храна и памперси.

Според родителите, бебето е оставено в сигурни ръце. Мястото е избрано, защото на етажа живеят родители на майка му. Дядото обаче не реагирал след намирането на бебето от съседи.

Днес на адреса нашият екип не откри никого. Съседите също не бяха словоохотливи.

Засега майката и сестрата на бащата на изоставеното момченце са изявили желание да се грижат за него. След като изминат 24 часа от задържането на родителите, съдът ще прецени дали да останат в ареста. За извършеното от тях законът предвижда затвор до 3 години.
Задържаха родителите на изоставено бебе в "Люлин"Задържаха родителите на изоставено бебе в "Люлин"
Изоставено бебе е било открито снощи в столичния квартал "Люлин". Детето е на видима възраст около 6 месеца и е в добро здравословно състояние. Повече...

Източник: bnt.bg