Роденият през 2000 година офанзивен футболист на Витоша (Бистрица) Христо

...
Роденият през 2000 година офанзивен футболист на Витоша (Бистрица) Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов от Витоша пред Sportal.bg: Малко не ми стигна да остана в Тотнъм, искам в младежкия национален тим

Роденият през 2000 година нападателен футболист на Витоша (Бистрица) Христо Иванов се е построил като играч в Англия. Той е прекарал цели 11 години в разнообразни отбори от Острова, а пред камерата на Sportal.bg показа, че е бил на крачка от това да остане в Тотнъм, само че е бил прекомерно невисок в този миг и това му е попречило.
" Не съумях да се задържа в Тотнъм, тъй като тогава бях невисок. Казаха ми, че механически съм доста добре, само че ми липсва физиката. През последните 2 години обаче израснах внезапно и в този момент съм 186 сантиметра. В Англия съм бил и в по-ниски дивизии за отбори като Барнет и Лейтън Ориент. Играл съм с доста момчета, които съумяха да пробият. Един от тях е Джейми Балдън, който сега е част от първия отбор на Тотнъм и постоянно попада в групата за мачовете ", сподели младият Христо Иванов.

Той добави, че родителите му живеят на Острова и мечтае в даден миг да се завърне там, с цел да играе футбол на високо равнище, само че преди този момент желае да се наложи в България и да стане част от младежкия народен отбор.

" На първо време главната ми цел е стана част от младежкия народен тим. Трябва да натрупам още мачове. Във Витоша се усещам доста добре. Треньорите ми гласоподават доверие. Моите проекти са да остана във Витоша и във Втора лига. Опитните футболисти като Емил Гъргоров, Четин Садула и Венци Бонев ми оказват помощ доста. Гъргоров играе на моята позиция и изучавам доста от него. Старая се да го копирам. Гледам той какво прави, какъв му е режима, по какъв начин се държи отвън терена ", сподели Христов.

Младият футболист е уверен, че Витоша има нужните качества да се завърне в елита след единствено един сезон във Втора лига.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР