Роботите Spot помагат на френските военни за по-ефективно водене на

...
Роботите Spot помагат на френските военни за по-ефективно водене на
Коментари Харесай

Френските военни тестват бойни роботи-кучета


Роботите Spot оказват помощ на френските военни за по-ефективно водене на борби
(снимка: Ouest-France / YouTube)

Френските военни тестват разнообразни бойни роботи във военно учебно заведение, в това число „ кучето ” Spot на Boston Dynamics, на което са предоставени за осъществяване разследващи задания.

Бойните учения на френската войска са включвали разнообразни нападателни и отбранителни задачи. Отначало тези задания се изпълнявани без роботи, а след това в тях са включени и машините от рода на Spot.

Според коменданта на учебното заведение Жан-Батист Кавалер, представен от, двудневното обучение дава опция на военните да измерят добавената стойност на роботите при бойни дейности.

Boston Dynamics, от своя страна, е наясно, че нейният робот се употребява за военни учения, само че компанията твърди, че не знае повече детайлности за задачите.



Анализът на бойните учения сподели, че роботите извършват дилемите си малко по-бавно от учащите се във военното учебно заведение. Освен това батерията на робота се изтощава в средата на задачата.

Роботите обаче могат да обезпечат сигурността на бойците, като по този метод оправдават възможното им потребление в действителни бойни интервенции, където могат да подобрят методите за водене на борби.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР