Роботи тук, роботи там. Едните ни заместват на работното място,

...
Роботи тук, роботи там. Едните ни заместват на работното място,
Коментари Харесай

Роботът, който се грижи за цветята ни

Роботи тук, роботи там. Едните ни заместват на работното място, другите ни чистят дома. Направо да се чуди човек да се плаши ли или да се радва. Докато не сме застрашени от уволняване поради изкуствен интелект, който се оправя по-добре от нас и не мрънка за покачване, можем да сме по-скоро удовлетворени от софтуерния прогрес.

Поредната готина джаджа, която сякаш не ни би трябвало изключително, само че пък тропаме с крайник като дребните деца и си повтаряме " Искам, желая ", е роботът Hexa . Името му идва от шестте крайници. С тях машинката е съвсем като паяк. Но надалеч от тези, които ни карат да се качим на някой стол и с ужасена физиономия да чакаме някой да го убие.

 Снимка 368729

Най-малкото тъй като Hexa има доста по-важна задача от тази да ни изкарва акълите. Универсалното роботче, има една доста обичана функционалност - гостоприемно приютява цвете в саксия в горната си част стартира да се грижи за него , като че ли му е дете. Уточнява се, че става дума за сукуленти.

Hexa е оборудван с моторчета и датчици, както и с операционна система Linux и камера. Комуникира посредством WiFi. От пекинската стартъп компания Vincross, създала робота, настояват, че той може да разпознава по кое време повереното му растение има потребност от светлина и вода .



Водата не му я обезпечава самичък, само че ни подсеща, че е време да го полеем с танцуващи придвижвания, написа Daily Mail. Как да му откаже човек.

Е, със светлината се оправя доста по-добре. С дребните си шест крачета се придвижва до повърхнина, където слънцето е по-щедро , а растението ще е по-щастливо. А в случай че то е щастливо, и роботът е благополучен. И го демонстрира.

 Samsung работи по домакински робот
Samsung работи по домакински робот

Наподобява BB-8 от “Междузвездни войни ”

Създателите се надяват роботът, който идва в нашия дом с мир , да помогне да преодолеем предразсъдъците към машините, които от ден на ден превземат живота ни. Но преди този момент би трябвало да преодолеем и високата му цена - 950 $ за версията с кабел и 1000 за безжичната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР