Робот-съперник“ счупи пръста на седемгодишно момче по време на шахматен

...
Робот-съперник“ счупи пръста на седемгодишно момче по време на шахматен
Коментари Харесай

По време шахматен турнир робот нарани 7-годишно момче

Робот-„ противник “ счупи пръста на седемгодишно момче по време на шахматен мач в Москва.Има прочут спор какво тъкмо се е случило, само че наподобява, че детето е направило ход по-бързо от предстоящото от робота, което може да е довело до случая.На видеозаписа (ще го гледате по-долу) се вижда по какъв начин роботизираната ръка с внезапно придвижване хваща и защипва пръста на момчето. След няколко секунди хората на масата се втурват да оказват помощ на детето и то съумява да освободи пръста си от ръката на изкуствения разсъдък.
Президентът на Московската федерация по шах Сергей Лазарев споделя:„ Шахматният робот счупи пръста на детето по време на Международния конгрес Moscow Chess Open.
Според мен, момчето е направило придвижване, след което е избързало, без да изчака машината да приключи действието си. В резултат на това роботът сграбчва показалеца му и го стиска мощно.Околните хора оказват помощ и изваждат пръста от роботизираната ръка, само че не е било допустимо да се избегне фрактурата. Момчето е гипсирано, а на идващия ден е траяло да играе. “Четете още: Новият изкуствен интелект LAMDA е наел личен адвокатРодителите на детето желаят да апелират в прокуратурата, само че вицепрезидентът на Московската шахматна федерация Сергей Смагин счита, че самото момче е нарушило разпоредбите. Той отбелязва, че този робот играе от към 15 години и през това време сходни произшествия не са се случвали.Смагин декларира:„ В момента не може да се приказва за възбрана на шахматния робот да взе участие в шампионати.Абсолютно безвреден е. Ще бъде належащо да се проучва за какво това се случи. Роботът има доста надарен откривател, може да се наложи инсталиране на спомагателна система за отбрана.Честно казано, не съм специалист по това по какъв начин е надъхан роботът, само че казусът е необикновен, като се има поради какъв брой събития са се състояли с негово присъединяване. “Видеото, показващо случая, е оповестено от канала Baza Telegram. На фрагментите се вижда, че ръката на момчето е над шахматната дъска, когато роботът към момента прави своя ход.Дали на робота не му е харесало, че момчето бърза …?Какво мислите Вие?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР