Robinhood Markets Inc разработва платформа, която да демократизира“ първичните публични

...
Robinhood Markets Inc разработва платформа, която да демократизира“ първичните публични
Коментари Харесай

Robinhood разработва приложение за листване на борсата

Robinhood Markets Inc създава платформа, която да „ демократизира “ първичните обществени предлагания (IPO), в това число нейното лично, което ще разреши на потребителите на приложението ѝ да купуват акции паралелно с фондовете на Уолстрийт. Това оповестиха за „ Ройтерс “ източници, осведомени със случая.

Този ход може в допълнение да подкопае въздействието на Уолстрийт върху борсовите обороти. Понастоящем клиентите на Robinhood не могат да купуват скъпи бумаги на новорегистрирани компании, до момента в който те не стартират да се търгуват. Тъй като акциите постоянно се търгуват по-високо при дебюта им, огромните фондове, които авансово получават разпределени елементи в първичното предложение, имат преимущество.

При своето IPO Robinhood възнамерява да отдели част от акциите си за своите 13 млн. консуматори. Технологията на компанията би била нова, само че концепцията за запазване на акции за потребителите не е. Deliveroo подхваща сходни дейности за идното си листване на борсата в Лондон.

Осигуряването на достъп до първоначални обществени предлагания на самостоятелните вложители в основаното от Влад Тенев и Байджу Бхат приложение може да ускори благосклонностите към него, откакто някои консуматори насочиха рецензии поради рестриктивните мерки върху търговия на мощно скъсените акции на GameStop, AMC Entertainment и други компании по-рано тази година.

По информация на Bloomberg излизането на Robinhood на американската борса може да се случи до края на месец юни тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР