Robinhood, както подсказва името се стреми отнеме властта на фондовия

...
Robinhood, както подсказва името се стреми отнеме властта на фондовия
Коментари Харесай

Ирония на съдбата: Ще слкючи ли Robinhood сделка с един от титаните на Уолстрийт?

Robinhood, както подсказва името се стреми отнеме властта на фондовия пазар от огромни играчи на Уолстрийт и да я съобщи в ръцете на елементарните хора. Сега, по подигравка на ориста, на Robinhood може да му се наложи да сплоти сили с един от титаните на Уолстрийт, които компанията за търговия с акции и крипто се опитваше да " смъкна от власт ", написа CNN.

Robinhood регистрира огромна загуба, спад на дейните консуматори и втория си кръг от съкращения за 2022 година при започване на август. Акциите се намалиха с над 40% тази година и се търгуват близо 75% под цената на първичното обществено предложение.

Всичко това повдига въпроса дали може да се наложи Robinhood да подписа договорка с по-голяма компания за финансови услуги. Спекулациите за допустима договорка се усилиха през последните месеци, откакто крипто милиардерът и основен изпълнителен шеф на брокерската FTX Сам Банкман-Фрайд купи дял в Robinhood. Милиардерът отхвърли да има какъвто и да било интерес за цялостно усвояване на Robinhood.

Компанията Robinhood се конкурира с колоси от Уолстрийт, в това число Fidelity, Charles Schwab, който има TD Ameritrade, както и компанията майка на E-Trade Morgan Stanley. Конкурира се и с крипто брокерската компания Coinbase, както и с нови компании като SoFi, eToro и WeBull.
 Борсата за криптовалути FTX желае да придобие Robinhood
Криптоборсата FTX желае да придобие компанията на българина Влад Тенев Robinhood

Криптоборсата на милиардера Сам Банкман-Фрийд желае договорка с платформата за търговия, която срещна милиони вложители с биткойна

Добрата вест за Robinhood обаче е, че макар краткосрочните опасения, компанията към момента има задоволително солидна финансова възглавница. Robinhood завърши второто тримесечие с 6 милиарда $ в салдото си, което е спад от 6,2 милиарда $ през март. Ето за какво обстановката към момента не е толкоз сериозна.

Все отново Robinhood ще би трябвало да потвърди на вложителите, че може самичък да възвърне темпа си на напредък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР