Роберто Баутиста Агут грабна титлата на турнира от категория ATP

...
Роберто Баутиста Агут грабна титлата на турнира от категория ATP
Коментари Харесай

Баутиста Агут триумфира на финала в Дубай

Роберто Баутиста Агут сграбчи купата на шампионата от категория ATP 500 в Дубай, откакто се наложи с 6:3, 6:4 над Лука Пуй на финала.

През първата част Пуй изостана с 15:40 в четвъртия гейм. След това съумя да стигне до тъждество, избави още един брейкбол, само че въпреки всичко бе продънен.

Французинът опита да върне пробива още в идващия гейм, само че не съумя и отново изпадна в неприятна обстановка на своето подаване. Баутиста Агут стигна още веднъж до 40:15, само че този пут Пуй се измъкна. Въпреки това не съумя да върне интригата в сета и го загуби при 6:3.

При 2:1 във втората част Пуй стигна до два брейкбола. Баутиста Агут обаче удържа и се добра до дюс. След това на два пъти сгреши и бе продънен. Испанцът обаче бързо върна пробива, откакто си издейства два шанса и сграбчи първия.

При 4:4 третият подложен доближи до три брейкбола. Успя да осъществя втория, откакто да затвърди на 30 пробива си и по този метод да постави завършек на сета и мача.

По този метод Баутиста Агут лиши втора опция на Пуй за трофей от шампионата, откакто предходната година той още веднъж загуби на финала от Карен Хачанов.

Това е първи трофей за 29-годишния испанец от конкуренцията. В понедилник той ще се изкачи на 16-о място в ранглистата. Също по този начин Баутиста Агут завоюва своята втора купа през сезона, откакто победи в Оуклънд. Също по този начин е осма в кариерата му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР