Робер Пирес прекара златни години като футболист на Арсенал, спечелвайки

...
Робер Пирес прекара златни години като футболист на Арсенал, спечелвайки
Коментари Харесай

Пирес си спомни за битките с Юнайтед: Гари Невил постоянно ме обиждаше

Робер Пирес прекара златни години като футболист на Арсенал, спечелвайки две трофеи от Висшата лига, три трофея от шампионата ФА Kъп и премията за футболист на годината от Асоциацията на футболните публицисти.

Легендарният французин обаче имаше един призрачен сън на Острова и той се наричаше Манчестър Юнайтед.

В 13-те си мача против " алените дяволи " Пирес съумя да запише единствено две победи. Пораженията с негово присъединяване против Юнайтед са седем, а равенствата - четири.
 Робер Пирес: Мбапе ще остане в ПСЖ
Робер Пирес: Мбапе ще остане в ПСЖ

" Неговата цел е да завоюва ШЛ "

Пирес дефинира статистиката си против отбора на сър Алекс като " пагубна " и изясни, че значително тя се дължи на Гари Невил, който е знаел по какъв начин да го изкара от кожата му.

Пирес наподобяваше футболен мускетар, който беше по едно и също време себеотрицателен, акуратен и колкото грациозен, толкоз и гибелен съперник.

Връщайки лентата към свирепото съревнование сред Арсенал и Манчестър Юнайтед при започване на новия век, Пирес съобщи пред " The Times ":

" Рекордът ми против тях е пагубен, и го знам. Моят другар Гари Невил психически постоянно беше над мен. Говореше ми от самото начало, наскърбяваше ме от самото начало ", сподели Пирес, представен от webcafe.bg.

" Беше на британски, тъй че не разбирах съвсем нищо, само че знаех, че не са благи думи. Постоянно ме нападаше, непрекъснато ме търсеше. Знаеше по какъв начин да ме разклати и за жалост постоянно печелеше тази борба сред нас. Постоянно се сдърпвахме с него, а имах и конфликти на терена с Уейн Рууни. "

Пирес подписа с Арсенал през лятото на 2000 година и означи 87 гола в 287 мача за " артилеристите ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР