Рийд Хейстингс е съосновател и изпълнителен директор на Netflix. Неговото

...
Рийд Хейстингс е съосновател и изпълнителен директор на Netflix. Неговото
Коментари Харесай

Каква е тайната зад успеха на основателя на Netflix?

Рийд Хейстингс е съосновател и изпълнителен шеф на Netflix. Неговото чисто благосъстояние се прави оценка на 5,1 милиарда $. Това обаче не го прави благополучен, неговата загадка е друга - сполучливият брак.

В изявление пред CNN Хастингс споделя, че брачните съвещания при неговия терапевт, при който върви със брачната половинка си към този момент от 29 години, са изиграли най-ключовата роля в живота му и са му помогнали да натрупа благосъстоянието си.

Брачните съвещания ми помогнаха да схвана, че съм последователен измамник, споделя милиардерът. Преди това той постоянно употребявал изречения и клишета от рода на " фамилията е най-важно ", само че не тъй като го е мислил, а тъй като било стандартно да се споделя по този начин.

Хейстингс разкрива този урок и в новата си книга " No Rules, Rules " ( " Без правила, правила " ), която беше издадена тази седмица.

Главният изпълнителен шеф на най-известната платформа за стрийминг на телевизионни шоута и филми споделя, че макар че е прожектирал тези полезности, той е бил податлив да остане на работа през нощта, в случай че чиновник има проблем да вземем за пример. По този метод той пренебрегнал фамилията си. Това към този момент не е по този начин.

" Станах по-честен и прям в брака си и това ни оказа помощ извънредно доста. Този ​​брачен консултант се оказа най-хубавият CEO треньор, който в миналото съм имал ", разяснява Хейстингс.
 Netflix още веднъж усъвършенства упованията през второто тримесечие
Netflix още веднъж усъвършенства упованията през второто тримесечие

Конкуренцията пред компанията обаче се усилва

Той се стреми да усъвършенства и работните си връзки. Говорейки за неговия напън за " радикална искреност " в Netflix - Хейстингс показва, че неотдавна вицепрезидент в компанията му е направил забележка, че е " несклоняем " и не " предизвиква сдържаност " измежду чиновниците. Той сподели, че даже с триумфа си, приемането на негативна противоположна връзка към момента е мъчително, само че му оказва помощ да изследва измененията, които би трябвало да бъдат направени, вместо да се " бори с неуспеха " - което той признава, че е естествената му податливост.

За разлика от Фейсбук, Twitter и други софтуерни колоси, Хейстингс не има вяра, че чиновниците на Netflix ще работят непрекъснато от у дома.

Въпреки че чака с неспокойствие да се върне един ден в офиса, той означи, че работи от у дома към този момент 20 години през нощите и почивните дни. И въпреки всичко Хейстингс е припрян да се върне в офиса незабавно, щом има ваксина.

" Работата от у дома не е за всеки ден. В офиса има срещи с други човешки същества, където се образуват взаимоотношения ", добави той.

Хейстингс разяснява и че построяването на интернационалните връзки е изключително значимо за стрийминг услугата на Netflix. През януари 2019 година компанията изтегли епизод от " Patriot Act " в Саудитска Арабия, откакто разкритикува намесата на страната в убийството на журналиста Джамал Хашоги.

На въпрос дали може да изясни решението и дали ще го направи още веднъж, Хастингс сподели, че е ставало въпрос за " доста мъчно решение ", добавяйки, че компанията съумява да поддържа епизода в Саудитска Арабия в YouTube, само че не и в Netflix.

Що се отнася до изместването и адаптирането на производството поради ковид, Хейстингс уточни, че Netflix е в положение да снима личното си наличие в Канада, Европа и Азия - където коронавирусът е по-малко публикуван, в сравнение с в Съединени американски щати.
 Netflix пуска облигации за $1 милиард за финансиране на автентично наличие
Netflix пуска облигации за $1 милиард за финансиране на автентично наличие

Повечето стратегии за 2020 и 2021 година към този момент са снимани и се приключват отдалечено

Netflix добави 16 милиона клиенти през първото тримесечие на 2020 година, откакто хората бяха призовани да останат по домовете си поради пандемията. Платформата завоюва други 10 милиона консуматори през второто тримесечие и в този момент има над 183 милиона клиенти в международен мащаб.

Акциите на Netflix са се нараснали с към 55% през последната година.

Компанията се опита да показа този триумф с общността на чернокожите, за битка против расизма. Netflix даде обещание да вложи 100 милиона $ на банки, благосъстоятелност на чернокожи, а Хейстингс подари 120 милиона $ на исторически колежи и университети.

" Ако всяка огромна корпорация вземе 1% от своите парични средства и ги подава в банка, благосъстоятелност на чернокожи, обстановката ще се промени. Това няма да реши всички наши проблеми, само че ще има действителна разлика и в действителност е много елементарно за фирмите ", сподели още той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР