Ритуално зарязване на лозята се състоя в учебната база на

...
Ритуално зарязване на лозята се състоя в учебната база на
Коментари Харесай

Аграрният университет отбеляза Деня на лозаря СНИМКИ

Ритуално зарязване на лозята се състоя в образователната база на Аграрния университет в село Брестник. В празника се включиха регионалният шеф Здравко Димитров дружно със заместниците си Димитър Керин и Петър Петров, и основният секретар Борислав Димов. Тържеството по случай Деня на лозаря и празник на Факултета по лозаро-градинарство беше почетено от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на Министерство на земеделието, храните и горите, заместник-кметове, кметове на общини, ректори на висши учебни заведения от Пловдив и страната, шефове на професионални гимназии, дипломати, бизнес сътрудници.

Водосвет за здраве и благодат беше отслужен от отците Васил и Мирослав, а ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Христина Янчева и министър Вълчев насочиха своите приветствия за сполучлива и плодородна година.

Гл. ас. доктор Боян Сталев от факултета по лозаро-винарство от Аграрния университет, който беше коронясан за Цар на виното, даде старт на ритуалното зарязване, в което се включиха формалните посетители и всички искащи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР