Рисковете за пътуващите с въздушен транспорт от заразяване с COVID-19

...
Рисковете за пътуващите с въздушен транспорт от заразяване с COVID-19
Коментари Харесай

Авиационни власти на ЕС: Рисковете от инфекция с COVID-19 по време на полет са минимални

Рисковете за пътуващите с въздушен превоз от заразяване с COVID-19 са „ извънредно ниски “, в случай че се ползват здравни ограничения. Това изказване направи основният европейски регулатор на авиационната сигурност, оповестява порталът на съветските туроператорски компании.

Рискът от заразяване с ковид на пътнически аероплан се прави оценка от специалисти като нищожен. Според Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) единствено седем от три милиона пасажери в полетите през последните седмици са имали признаци на вируса, до момента в който са били на борда.

Рисковете от разпространяването на COVID-19 са " строго следени " от самолетните компании и летищата, съобщи изпълнителният шеф на EASA Патрик Кий пред кореспонденти.

Мнението, че рискът от заразяване с вируса на борда на самолета е най-малък, споделят и немски учени от университета „ Йохан Волфганг Гьоте “ във Франкфурт.

Те дават за образец един от полетите, по време на които вирусът е бил предаден на различен пасажер. На борда е имало 102 души, 24 от които са били в обща туристическа група.

Седмица преди полета те били контактни със чиновник в хотел, който по-късно е диагностициран с COVID-19. По време на полета никой от членовете на екипа не е посочил признаци на ковид, в случай, че в самолета не са носили маска. Продължителността на полета е била 4 часа 40 минути.

При идването на летището им е била взета проба.

От всичките пасажери, четирима са имали признаци на зараза, двама от които са болни по-късно, а един не е развил болестта (то е било асимптоматично).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР