Рисковете от пандемията и войната имат общ знаменател – тежък

...
Рисковете от пандемията и войната имат общ знаменател – тежък
Коментари Харесай

Васил Гарнизов: Ако ПП се явят сами, няма да имат повече гласове от Борисов

Рисковете от пандемията и войната имат общ знаменател – тежък институционален разпад. Това мнение изрази пред БНР политологът Васил Гарнизов, учител по антропология в Нов български университет.

Генералите ни са се запътили към политически изяви. Това е знак за тежък институционален разпад, означи той.

" Чакат ни тежки дни. Тази война няма да свърши бързо. Освен политиците, отмалялост ще обхване и обществата на Западна Европа. В един миг огромната интернационална поддръжка ще стартира да изморява обществата. Ние живеем в капризно общество, ненаучено на дълги тествания и рецесии. "

" Българският институционален ред се е спихнал, а българската политическа класа е раздирана от несъгласия. Политиците ни са насочени не към национална консолидация и компактен общ отговор на компликациите, а дават отговор в възходящо съревнование ", разяснява Гарнизов в предаването " Преди всички ".

" Създаваме сред институциите едно словесно пространство, което е изпълнено с яд и ненавист. Това за мен е знак, че самите институционални механизми за разискване на обстановката в света, на провокациите и вероятните общи решения, са се раздрали. "

Президентът отива в прекаленост, която го опълчва на всички – това не е положително за институционалния ред и обществото като цяло, счита Васил Гарнизов.

Бъркат прогнозиращите, че ще се сглоби ново болшинство в този парламент, посочи политологът.

По думите му Политическа партия и Демократична България са заели последна морална позиция, която сега не разрешава никакви договаряния.

" Оттук нататък, в случай че те вземат участие в някаква сглобка, високата морална естрада, на която са се качили, ще се разклати под краката им. (…) Всеки ход към преговаряне с някого в границите на този парламент ще ги събори от този висок честен и духовен статус. "

От през днешния ден нататък всеки пресмята какво ще загуби, в случай че влезе в нова коалиция, заключи Гарнизов.

Борисов би предпочел да развие по-партньорската и евроатлантическа страна на ГЕРБ, той ще държи този звук и в предизборна обстановка, добави той.

Ако Политическа партия се явят сами, няма да имат повече гласове от Борисов, предвижда Васил Гарнизов.

" Възраждане " имат голословно висока рекламация, събират гласоподаватели, които към момента харесват Русия или просто контракултурни гласоподаватели, които търсят културата оттатък Урал. Голяма част от контракултурните хора не гласоподават, псуват, залели са обществените мрежи, само че не гласоподават. Разчита на доста увеличение на гласовете си господин Копейкин, само че това е мощно надценено. Няма да е нито първа, нито втора политическа мощ ", сподели още Гарнизов.

Политологът уточни, че митингите в отбрана ва държавното управление и на Никола Минчев след отстраняването му от председателския пост в Народното събрание са на " градска, млада, енергична, симпатична и сега леко тъжна класа, която не е доста огромен дял от българското общество ", по тази причина Кирил Петков и Асен Василев " не би трябвало да не помнят политическата и организационната част от работата ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР