Рискове и възможности в световната икономика - "Финансовото Г-20" се

...
Рискове и възможности в световната икономика - "Финансовото Г-20" се
Коментари Харесай

Рискове и възможности в световната икономика - "Финансовото Г-20" се събира в Буенос Айрес
Рискове и благоприятни условия в международната стопанска система - "Финансовото Г-20" се събира в Буенос Айрес
Световните търговски спорове, провокирани от протекционистката политика на американския президент Доналд Тръмп ще преобладават дневния ред на започващата в Буенос Айрес среща на финансовите министри от Г-20, оповестява Агенция Франс Прес.

Първият финансист на Съединени американски щати Стивън Мнучин се чака да успокои сътрудниците си и шефовете на централни банки на 20-те най-развити международни стопански системи, които имат много запаси към комерсиалните тактики на Съединени американски щати.

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард предизвести, че увеличението на комерсиалните наказания съставлява „ най-голямата опасност в кратковременен проект “ за международната стопанска система, макар планувания растеж от 3,9 % през 2019 година. Тя предизвести Тръмп, че американската стопанска система е изключително уязвима поради контрамерките, които е подхванал.

На фона на форума на Двайсетте огромни, Групата на финансовите министри на Г-7 ще проведат едночасова среща, на която ще бъде разисквана по този начин наречената от Съединени американски щати „ икономическа експанзия на Китай “.

Бъдещето на Северноамериканското съглашение за свободна търговия също ще бъде подложено на разискване, предвид на провеждащите се извънредно значими диалози сред Съединени американски щати, Мексико и Канада, които се пробват да предоговорят договорката.

За разлика от срещата на водачите от Г-7 в Квебек през юни, когато Доналд Тръмп отдръпна поддръжката си към взаимното официално съобщение след форума, в Буенос Айрес се чака да бъде подписано консенсусно мнение, в което обаче по експлицитното гледище на Вашингтон няма да се загатва въпросът за протекционизма. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР