РИОСВ-Монтана отбеляза Световния ден на водата с посещение на Пречиствателна

...
РИОСВ-Монтана отбеляза Световния ден на водата с посещение на Пречиствателна
Коментари Харесай

РИОСВ-Монтана отбеляза Световния ден на водата /снимки/

РИОСВ-Монтана означи Световния ден на водата с посещаване на Пречиствателна станция за отпадъчни води в града. В самодейността се включиха деца от локална детска градина и възпитаници. 
Дванадесетокласници с профилирана подготовка по биология от Гимназията с преподаване на непознати езици „ Петър Берон “ в Монтана се срещнаха с активността и процесите в инсталацията за филтриране на отпадъчните води. По време на визитата се реализира и взимане на проби от водата. Извършен бе и експресен разбор на място по индикатори рН, електропроводимост и температура. Пробонабирането и анализът на отпадъчните води се реализира от представител на Регионална лаборатория – Монтана към Изпълнителна организация по околна среда и водите в София.
Освен визитата на пречиствателната станция, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана Милена Николова беше гост-четец при децата от група " Пчелички " в ДГ " Зора " в Монтана. Тя прочете " Малка приказка за водата ". След това изнесе сказка за опазването на водата и беседва с децата на тематика " Защо водата е значима за индивида и по какъв начин да я пестим ". Николова направи опит " Как водата ни оказва помощ да сме здрави ". Децата демонстрираха и тематично табло и рисунки, които са създали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР