Рио де Жанейро очаква да получи рекордни печалби от тазгодишния

...
Рио де Жанейро очаква да получи рекордни печалби от тазгодишния
Коментари Харесай

Рио очаква $ 1 трилион приходи от карнавала

Рио де Жанейро чака да получи рекордни облаги от тазгодишния карнавал. Пъстрото и цветно събитие дава обещание да притегли голям брой туристи и да влее рекордни доходи в стопанската система след удара, който пандемията нанесе.

Общината на Рио пресметна, че тази година от карнавала в хазната ще влязат повече от 973 милиарда $. До момента 80 000 туристи са си купили самолетни билети за празничните дни през февруари. През 2020 година те са били малко над 55 000.  

През 2021 година карнавалът в Рио беше анулиран поради ковид. През 2022 година се организира, само че всички присъстваща на Самбадрома трябваше да показват имунизационен документ.

Тази година фиестата ще се състои от 17 до 25 февруари. Освен всеобщо маскиране включва обичайните дефилета на школите по самба по 700-метровия маршрут през града в първите две нощи на карнавала - петък и събота. Предаваните по малкия екран паради стартират в 18 ч. и не престават до зазоряване, изпълвайки " Самбодромо "  (със 70 000 места) с музика, пристрастеност и разюздано безумство, до момента в който тимовете се състезават кой да бъде първенец тази година. Определени места са резервирани за задгранични туристи. Отделни самба балове на закрито се организират в елитарни клубове и хотели, като най-луксозният от тях е хотел " Копакабана ". Друг метод за празнуване е да се присъединиш към многочислените оркестри, които криволичат из крайбрежните квартали Копакабана, Ипанема и Леблон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР