Rimac Technology представи новото си технологично подразделение Rimac Energy, за

...
Rimac Technology представи новото си технологично подразделение Rimac Energy, за
Коментари Харесай

Rimac Energy ще предлага стационарни батерийни хранилища

Rimac Technology показа новото си софтуерно поделение Rimac Energy, за което споделя, че ще предложи последващо потомство стационарни батерийни складове ESS (Energy Storage Systems).

Без да навлизат в софтуерни детайлности, само че с заричане за повече информация по-късно през тази година, от Rimac Energy споделят, че новата система, която е създадена и ще се създава в Европа, ще предложи съществени преимущества, включително с до 50% по-ниски енергийни загуби и 40% по-малки размери, по-голям експлоатационен живот, усъвършенствана сигурност, както и по-голяма досегаемост на продукта.

" Има незабавна потребност от инфраструктура за чиста сила, която да подкрепя консолидираното на възобновими енергийни източници в мрежата посредством обезпечаване на благоприятни условия за предпазване и балансиране ", споделя Мате Римац, създател и изпълнителен шеф на Rimac Group. " Като се има поради нашата преднина в EV технологията и отдадеността ни към устойчивостта, това начинание се усеща като безпроблемно развиване за нас. Нашият екип е в действителност разчувствуван от основаването на решения, които вършат чистата сила по-достъпна, защото се стремим да понижим зависимостта си от изкопаемите горива и да насърчим по-зелено бъдеще ".

Първите планове на Rimac Energy ще бъдат осъществени за определени клиенти още през идната година, а всеобщо произвеждане е планувано да стартира през 2025 година в Rimac Campus в Хърватия, като се чака годишен потенциал от над 10 GWh.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР