Рим. С удоволствие ще подкрепим Вашата инициатива за обща европейска

...
Рим. С удоволствие ще подкрепим Вашата инициатива за обща европейска
Коментари Харесай

И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

Рим. С наслаждение ще подкрепим Вашата самодейност за обща европейска полемика на парламентарните комисии по просвета, обвързвана с опазването и дигитализирането на културното завещание и битката с фалшификатите и подправените вести. С тези думи Луиджи Гало, ръководител на Комисията по просвета, просвета и обучение в Камарата на депутатите в Рим, се обърна към ръководителя на парламентарната комисия пи културата и медиите Вежди Рашидов на срещата им през днешния ден, оповестиха от Парламентарната комисия по просвета.
Вежди Рашидов е на работно посещаване в Италия. Двамата с Гало разискаха и аспекти на новото медийно законодателство в Европа. Италия цени взаимните старания на двете страни в битката с трафика на културни полезности след подписването преди няколко години по предложение на Вежди Рашидов на конвенция за тази цел. На срещата през днешния ден, на която участва и българският дипломат в Рим Н. Пр. Тодор Стоянов, стана ясно, че Италия е подготвена да показа с България най-новия си опит в дигитализацията на културно завещание - плана “Смарт Помпей ”, който започва след броени дни.
По-късно през днешния ден Вежди Рашидов бе специфичен посетител на фамозната арт фондация “Чераси ” в двореца Мерулана в центъра на Рим, където през днешния ден се открива неповторима галерия с 87 черно-бели фотографии на Пикасо, правени в интервала 1951 - 1973 година. Изложбата е проведена от Кралския артистичен кръг на Барселона, където предходната бяха изложени статуи на Вежди Рашидов.
Тази вечер Вежди Рашидов ще участва на формалното разкриване на Празника на българското кино в Рим.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР